Diverse

Hier echt alles wat we niet onder een andere rubriek kunnen plaatsen.

Contactlens

Het eerste werk van Willy Linthout stond in het schoolblad 'Contactlens', daarin vinden we 'Prosperken' terug. Dit figuurtje is duidelijk een voorloper van de Urbanusstrip, inclusief petje. Al is dit alles zeer amateuristisch getekend. Willy Linthout en zijn broer Antoine hebben voor de school ook eens een heel blad gevuld met strips, cartoons en grapjes.

Wie dit hebbeding in z'n bezit heeft mag ons altijd mailen.

Bertha & Krelis

Bertha & Krelis

Bertha & Krelis

Bertha & Krelis kan je beschouwen als de voorlopers van de vader- en moederfiguren uit de Urbanus-strip. Zeker Bertha heeft veel weg van Eufrazie, we kunnen aannemen dat Willy Linthout ook hier zijn ouders als voorbeeld heeft genomen, qua uiterlijk.

Deze twee pagina's zijn de enigste van wat onwaarschijnlijk een ongelooflijk verhaal had moeten worden.

Dit is van begin jaren '80, m.a.w. kort voor de start van de Urbanus-stripreeks.'

Zeefdruk 'Clown' door Willy Linthout

Zeefdruk Clown

Zeefdruk 'Clown' door Willy Linthout op 225 ex., waarvan 75 HC en 150 ex. die verkocht zijn geweest in combinatie met twee andere 'Clowns'. Verschenen in 2008, stripbeurs van Valkenswaard.

Klik op de afbeelding om te vergroten.

30 Jaar Cowboy Henk
Willy Linthout & Urbanus

30 Jaar Cowboy Henk

Op de 30ste verjaardag van Cowboy Henk brachten zeven tekenaars hulde aan Humo's onversaagde stripheld. Klik op de tekening hiernaast om de gag te bekijken van Willy Linthout & Urbanus.

Deze gag in kleur is in Humo verschenen in 2010.

Klik op de afbeelding om de volledige gag te bekijken.

Cinema Rapido

Cinema Rapido door Willy Linthout

We kennen het gevoel: druk-druk-druk op het werk, uw dagen zijn meer dan gevuld met het redden van zeehondjes en het versterken van het sociale weefsel in uw wijk, en in uw schaarse vrije tijd leest u natuurlijk liever een Goed Boek dan een paar uur in een donkere biscoopzaal te gaan zitten. No worries: Humo vat voor u de grootste blockbusters samen op één pagina. Deze week: 'Deep Throat'.

Verschenen in Humo 3679, 8 maart 2011.

Klik op de afbeelding om de volledige gag te bekijken.