In Lokeren en omgeving kun je Urbanus achterna fietsen. Op deze speelse gezinsfietstocht fiets je 30 kilometer in en om Lokeren over de aantrekkelijke en veilige wegen van het fietsroutenetwerk Waasland. De Ronde volgt min of meer de weg die de stripheld aflegt in zijn album 'Lokerse Paardenworsten'. Je ontdekt de mooiste plekjes in Daknam, Doorslaar, Eksaarde, het centrum van Lokeren en andere plaatsen waar geestelijke vader Willy Linthout woonde, werkte, of inspiratie vond. Grappige bordjes met Urbanustekeningen wijzen de weg. In verschillende etablissementen langs de tocht kun je de Urbanusspelletjesdoos uitproberen. Plezier verzekerd voor het hele gezin.

Hieronder geven we nog enkele extra items weer i.v.m. de fietsroute.


Urbanusfietsroute Brochure

FietsbrochureDe fietsbrochure is voor 3 euro te koop bij de diensten voor Toerisme en Toerisme Oost-Vlaanderen en ook online te bestellen: www.tov.be

Broodzak


Deze unieke Urbanus-broodzak werd in de ruime omgeving van Lokeren gebruikt als promo voor het grote Urbanus-fietsfeest.

De Ronde Van Urbanus - BroodzakHet hierboven afgebeelde spelletjesboekje was gratis te verkrijgen bij alle drankgelegenheden langs de fietsroute en de ruime omgeving van het centrum van Lokeren.
In dit boekje enkele spelletjes zoals we die ook kennen uit de 'Urbanus Specia(a)ls' en een kleurplaat.
Leuk naamkaartje met tekening door Willy Linthout te verkrijgen in café 't Mysterie

Nog in Lokeren is 't Mysterie. Tijdens een bezoek bij de bestelling of bij het afrekenen beleefd aan Annick vragen achter het naamkaartje en u kan dit hebbeding aan uw collectie toevoegen. Zeg erbij dat je via Willy Linthout hebt vernomen van het bestaan ervan. Moest je er Willy Linthout treffen aarzel dan niet om hem even gedag te zeggen.
't Mysterie is te vinden in de Hillarestraat 175 te Lokeren.

De Ronde Van Urbanus - 't Kapelleken

Reclame fietsroute /
't Kapelleken

Deze prachtige tekening is zowel reclame voor de fietsroute als café 't Kapelleken. Tref je Willy Linthout hier, spreek hem dan zeker aan.
Vergeet bij het verlaten niet te informeren bij de waard of deze prachtige tekening nog te verkrijgen is.

't Kapelleken
Doorslaardorp 70
Lokeren-Doorslaar