Vlaanderen Vakantieland
De Rode Loper - Mei 2009


Programma : De Rode Loper
Onderwerp : Vlaanderen Vakantieland
Erika langs de Urbanusfietsroute in Lokeren
Urbanus en Tollembeek. Ze horen bij elkaar als peper en zout. Urbanus heeft ook een band met Lokeren. Willy Linthout, de bedenker en tekenaar van de Urbanusstrip, is namelijk een rasechte Lokeraar. Erika Van Tielen fietst met Willy langs de Urbanusroute in Lokeren.
Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de stripreeks keert Willy terug naar zijn roots. In album 133 'Lokerse paardenworsten', laat hij Urbanus fietsen langs het fietsroutenetwerk Waasland. Langs de mooiste plekjes in Daknam, Eksaarde en Lokeren.
Samen met Erika fietst Willy voor de allereerste keer 'zijn' route. En dat brengt heel wat jeugdherinneringen naar boven.

Urbanusfietsroute
De Ronde Van Urbanus - Juli 2009


Programma : De Ronde Van Urbanus
Onderwerp : Urbanusfietsroute
Slideshow 'De Ronde Van Urbanus'
Deze thematocht 'De Ronde Van Urbanus' van 28km lang dankt zijn startplaats Lokeren aan de tekenaar van de Urbanus-strips, Willy Linthout, die in Lokeren werd geboren op 1 mei 1953. De tocht neemt de recreantfietser mee langs tal van bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes langs de Durme, de Moervaart en een tipje van de Zuidlede. En dat Urbanus u tijdens deze fietstocht weet beet te nemen met één van zijn fratsen, daar moet je niet aan twijfelen. Het is aan u om ze te ontwijken!