Cesar Tripel
Het Bier

Cesar Tripel is een "levend" bier van ongeveer 8.5% volume alcohol dat na zijn eerste gisting op vat, na het afvullen verder blijft evolueren tijdens de gisting op fles of op vat.

Tripels zijn meestal blond of lichtamber van kleur. De Cesar Tripel is mooi blond en smaakt hoppig en vol met een uitstekende zoet-bitter balans. Zijn aangename geur en mooie schuimkraag maken van dit bier een topper in zijn soort.

Cesar Tripel is een krachtig maar zeer aangenaam bier om van te genieten als dessert of als aperitief. Sommigen verkiezen het bij mosselen of andere zeevruchten. Dit bier past ook uitstekend bij een hartige kaasschotel of waarom niet, een lekker pak Belgische friet!

Cesar Tripel verenigt een opvallende droogheid met de fruitigheid van een een tripel en zal zo menig bierdrinker weten te bekoren.

- Kleur: Strogeel met witte schuimkraag
- Alcoholgehalte: 8.5% 18.5° Plato
- Aroma: Fruitig en kruidig hoppig
- Smaak: Zeer vol mondgevoel met toetsen van mout en alcohol
- Afdronk: Droog en bitter
- Verpakking: Flessen 33cl

Santé!

Schenken

- Bewaar de fles rechtopstaand in de koelkast

- Uitschenken doe je best tussen 6°C en 8°C

- Serveer in het unieke Cesar glas. Beschik je hier niet over: informeer in de betere drankenhandel naar de geschenkverpakking 4 flesjes + glas

- Spoel het glas met koud water en droog het glas goed uit

- Uitschenken volgens de regels van de kunst: het glas lichtjes schuin houden en het bier rustig uitgieten. De flessenhals niet in het schuim of tegen de glasrand houden

- Tijdens het uitgieten het glas langzaam recht brengen om de gewenste schuimkraag te verkrijgen. Zorg dat de schuimkraag 1 cm à 1,5 cm groot is en 1 cm onder de rand van het glas blijft.

- Bewaar desgewenst 1 cm gistfond die je als volgt toevoegt: wals het flesje met overblijvende gistfond goed rond en giet dit met overtuiging in het glas. Het schuim mag een beetje overlopen. Drenk de beschuimde glasvoet in water om het overgelopen schuim te verwijderen. Presenteer op een van de 6 unieke Cesar bierviltjes.

- Ben je geen voorstander van gistfond in je bier, schenk dan rustig verder zonder het flesje te walsen en probeer een kraag van 2 cm te verkrijgen. Let op de mooie pareling die centraal uit de bodem van het glas opstijgt!

Geniet, maar drink met mate!
(Bron: http://www.cesardrinks.be)