In deze nieuwsbrief:
- Urbanus op Studio Brussel
- Urbanus in Man Bijt Hond
- Eufrazie (stripmoeder Urbanus) in P Magazine
- Urbanus in Ché
- Urbanus in de kijker op de Boekenbeurs
- Gratis plasstickers/glasstickers bij aankoop van een Urbanus-strip

Urbanus op Studio Brussel

Zondag was Studio Brussel te gast bij Urbanus in het kader van het radioprogramma "Dit is mijn huis". Ook Dirk Stallaert was hierbij aanwezig. Het programma kan je herbeluisteren op de website van Studio Brussel (http://www.stubru.be/node/68922).
(Bron: nieuwsbrief www.dirkstallaert.be)


Urbanus in Man Bijt Hond

Tijdens het bezoek van StuBru en Dirk Stallaert zijn foto's genomen die weldra gebruikt zullen worden in de rubriek 'Dag In Beeld' van het tv één programma Man Bijt Hond.
Elke werkdag op één (V.R.T.), na het Journaal (omstreeks 19u40).
Waarschijnlijk zullen deze foto's nadien op de fansite verschijnen.


Eufrazie (stripmoeder Urbanus) in P Magazine

In P-Magazine van deze week is volop aandacht voor Merho zijn 60ste verjaardag. Speciaal voor die gelegenheid is er een magazine met aangepaste cover beschikbaar, hierop staat (hoe kan het ook anders) Fanny. Op de cover ook een kleinere tekening van Mehro in het gezelschap van enkele mooie uit de stripwereld (nl. Sam, Esther Verkest,...) en miss 1958 Eufrazie (stripmoeder van Urbanus).
De tekening met o.a. Eufrazie is ook binnenin te vinden en m.a.w. dus ook in de gewone uitgave van deze week. Al blijft het leuker om de collector's editie te kopen (die aan dezelfde prijs de deur uit gaat).


Urbanus in Ché

In het maandblad Ché van deze maand staat naast de voorpublicatie van De Geverniste Vernepelingskes, ook twee pagina's ivm '10 Jaar Vernepelingskes'. Een 20-tal bezoekers krijgen volgende vragen te beantwoorden: Wat is uw favoriete Vernepelingskesmoment en Wat wenst u Urbanus en Jan Bosschaert toe. De reacties zijn van bekende en minder bekende medemensen.


Urbanus in de kijker op de Boekenbeurs

Je wist uiteraard al dat de Urbanus-strips hun 25-jarig bestaan vieren. Daarom zetten we de stripreeks extra in de kijker op de Antwerpse Boekenbeurs die loopt van 31 oktober tot en met 11 november in Antwerp Expo.
Er zal een Urbanus-hoekje ingericht worden, met een grote afbeelding van Urbanus achter de kassa, waar je zowat alle Urbanus-strips kan terugvinden.
Bovendien maak je kans op een uniek Urbanus-meubel vol strips als je het wedstrijdformulier invult.
Op zaterdag 1 november van 15u tot 17u en op zaterdag 8 november van 11u tot 13u kan je je Urbanus-strips laten signeren door Urbanus en Willy Linthout! Je vindt hen op de stand van Standaard Uitgeverij in hal 4.
(Bron: www.urbanusstrip.be)


Gratis plasstickers/glasstickers bij aankoop van een Urbanus-strip

In december krijg je bij aankoop van een van de geselecteerde Urbanus-albums gratis en voor niks een plassticker of glassticker!
De zwarte sticker ziet er op het eerste gezicht saai uit, maar kleef hem op je tas, vul die met warme drank en er verschijnt een grappig Urbanus-figuurtje.
Of wat nog leuker is: je kan de sticker ook in het toilet kleven! Urbanus verschijnt als je op de sticker plast!
(Bron: www.urbanusstrip.be)
(9 Oktober 2008)