In deze nieuwsbrief:
- Urbanus gans de week in De Laatste Show
- 'Mieleke Melleke Mol Leesplezier' verkrijgbaar
- 'Het Jaar Van De Olifant' 7 en 8 verschijnen in oktober
- Interview Willy Linthout op stripelmagazine.be


Urbanus gans de week 'gast van de week' in De Laatste Show

Niemand minder dan Urbanus is gans de week 'gast van de week' in De Laatste Show. De Laatste Show, van maandag tot donderdag omstreeks 22u op één (V.R.T.).
Meer info via:
http://www.een.be


Mieleke Melleke Mol Leesplezier

Vanaf morgen zijn vier buitenreeks boekjes van Mieleke Melleke Mol verkrijgbaar. 32 pagina's leesplezier voor de kleinste onder ons. Vanaf 6 jaar, 4 leesniveau's (AVI 1,2,3 en 4), teksten door Urbanus.
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/mielekemellekemol/mielekemellekemolleesplezier.htm


Het Jaar Van De Olifant 7 en 8 verschijnen in oktober

Willy Linthout viel al verschillende keren in de prijzen met het introspectieve Het jaar van de olifant, de reeks over een vader die worstelt met zijn gevoelens na de zelfdoding van zijn zoon.
Deze week verscheen bij Bries Het Jaar Van De Olifant-7, het voorlaatste deel. Nu al te lezen in het Nederlands, maar straks ook in het Frans, het Spaans en het Engels. Ook het laatste deel gaat in de loop van oktober de uitgeverij verlaten.
Meer info over deze reeks via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/hetjaarvandeolifant.htm


Interview Willy Linthout op stripelmagazine.be

Willy Linthout mag al 25 jaar de populaire (ook bij het vrouwelijk gedeelte van de bevolking) strip Urbanus tekenen en krijgt tegenwoordig erkenning in binnen- en buitenland voor zijn 'Het Jaar Van De Olifant'. Urbanus-130 ligt net in de winkel, vanaf volgende week liggen daar ook de laatste delen van 'Het Jaar van de Olifant'. Tijd voor een uitgebreid gesprek dachten ze bij stripelmagazine.be...
Lees het interview via:
http://stripelmagazine.be/pivot/entry.php?id=2580
(29 September 2008)