In deze nieuwsbrief:
- Urbanus 130. De Slungel Van De Jungle verkrijgbaar
- De Geverniste Vernepelingskes 5 verkrijgbaar
- Luxe De Geverniste Vernepelingskes 4 + 5 verkrijgbaar
- Urbanus en zijn vernepelingskes op radio Donna
- De Vernepelingskes op de Stripspeciaalzaak-site
- Signeren Makro Eke (zaterdag 13 september) + Makro-promotie


Urbanus 130. De Slungel Van De Jungle vanaf nu in de winkels

Goed nieuws: het loopt helemaal niet zo'n vaart met de opwarming van de aarde! Slecht nieuws: Professor Schrikmerg heeft de opwarming van de aarde toch weer versneld. Daarbij is de matot van Eufrazie jammer genoeg de ruimte in gekatapulteerd en de reddingspogingen van Urbanus mogen niet baten. Hij vangt dan wel een alien, maar het mattoke van Eufrazie blijft vermist.
En als zijn expeditie naar de ruimte nog niet exotisch genoeg was, wordt Urbanus door Schrikmerg naar het verleden geflitst. Hij komt terecht in 1983, waar hij de oorspronkelijke versie van zichzelf ontmoet! Twee Urbanussen in 1 albums, alsof één exemplaar nog niet genoeg was!
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/stripheld/gewone/130.htm


De Geverniste Vernepelingskes 5 verkrijgbaar

Bereid je alvast voor op een vijfde album vol 'Bekende-Vlamingen-zoals-je-ze-nog-nooit-zag'. Ook deze keer staan de Geverniste Vernepelingskes weer garant voor een album vol hilarische tweepaginagags in de onthullende tekenstijl van Jan Bosschaert en ontsproten aan het losgeslagen brein van Urbanus.
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/degevernistevernepelingskes.htm


De Geverniste Vernepelingskes Luxe 4 + 5 vanaf nu verkrijgbaar

2008 is een feestjaar voor 'De Geverniste Vernepelingskes' en daarom verschijnen er twee luxealbums (4 + 5). Dubbel zo veel blote BV's, dubbel zo veel gags, dubbel zo veel licht-pikante saus. Elk luxe album (in groot formaat) bestaat naast de uitgewerkte gags uit scenarioschetsen door Urbanus! In 'The Making Of...' op de fansite kan je zo'n scenarioschets bekijken.
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/degevernistevernepelingskes.htm


Urbanus en zijn vernepelingskes op radio Donna

Samen met zijn 'partner in crime' Jan Bosschaert zet Urbanus al enkele jaren bekende Belgen in hun blootje in 'De Geverniste Vernepelingskes'. Om het vijfde stripalbum te vieren belde Dave Urbain op.
Herbeluister via de Donna-site:
http://www.donna.be/nieuws/8260-urbanus-en-zijn-vernepelingskes


De Vernepelingskes op de Stripspeciaalzaak-site

In de nieuwsbrief van de stripspeciaalzaak kwamen we dit tegen:
Vorige week werd deel 5 van De Geverniste Vernepelingskes door Jan Bosschaert en Urbanus aan de pers voorgesteld in een Antwerpse club. Wij waren er bij en spotten de aanwezige striptekenaars en BV's voor een uitgebreide fotoreportage met een verslag over musicerende tekenaars, beschilderde borsten en een kutblad. - Opgepast, de pagina bevat expliciet naakt!
Voor de fotoreportage en het verslag op de site van de Stripspeciaalzaak:
http://www.stripspeciaalzaak.be/UitdeKast/GevernisteVernepelingskes.htm


Signeren Makro Eke

In de Makro-vestiging van Eke komen Urbanus en Willy Linthout zaterdag 13 september signeren van 14u30 tot 16u30. In alle Makro-vestigingen staan de strips in promo, 3 halen = 2 betalen en dit aan 3,95 Euro / strip.
(10 September 2008)