In deze nieuwsbrief:
- Urbanus luxe album: Het Oud Zot
- Urbanus en Willy Linthout in Middelkerke
- Urbanus Specia(a)l 2: Griezelen Met Urbanus (12 november)
- Urbanus 131. Het Onbestaande Avontuur (10 december)
- Urbanus luxe album: Urbanus Valt In Herhaling (10 december)
- Het Laatste Station 3: Swa Senior (10 december)
- Mieleke Melleke Mol 6 (met DVD 'Urbanus vertelt!') (10 december)
- Roboboy onderhevig aan censuur
- Urbanus Fietsroute en album voor 2009 (Lokerse Paardenworsten)
- Interview Willy Linthout @ Broken Frontier
- Bed en Breakfastbespreking door Magda en Willy Linthout


Urbanus luxe album: Het Oud Zot

Zoals we al eerder hebben laten weten is er op het stripfestival van Middelkerke een luxe te koop van Urbanus (Het Oud Zot). Deze luxe-editie werd gerealiseerd in een beperkte oplage van 350 genummerde exemplaren + 12 auteursexemplaren genummerd van A tot L.
Dit festival is op de zeedijk / De Greefplein. Van 11 juli tot en met 3 augustus 2008 en dit steeds vanaf 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 18.00 u. De rode draad is Urbanus, net 25 jaar geworden.
Het luxe album kost 60 Euro, een deel van de oplage is bestemd voor de stripbeurs in Valkenswaard (NL).
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/stripheld/luxe/luxe095.htm


Urbanus en Willy Linthout in Middelkerke (Radio, signeren en Gala van het Gouden Potlood)

Vrijdag 25 juli, zal Radio 2 voor het programma 'Zomerburen' Urbanus en Willy Linthout interviewen in Middelkerke (11 tot 13u). Van 14 tot 15u signeersessie Urbanus en Willy Linthout.
Om 20u is er het 'Gala van het Gouden Potlood', enkel voor genodigde. Op dit event worden Urbanus en Willy Linthout gevierd voor 25 jaren Urbanusstrip.
Zaterdag 26 juli signeren beide heren van 15 tot 17u, een extra reden om bij dit mooie weer eens een bezoekje aan de Vlaamse kust te brengen.
Meer info:
http://www.stripbdmiddelkerke.be


Urbanus Specia(a)l 2: Griezelen Met Urbanus

In de eerste Urbanus Special rond LOOOOOVE (verschijnt 13 augustus) was alles nog rozengeur en maneschijn, zeemzoeterige parfums en roze hartjes...
... maar deze Urbanus Special 2 barst van de adrenaline, de geesten en monsters krijsen je om de oren van zodra je het boek opent. Drie griezelavonturen van Urbanus, gebundeld met tal van vieze receptjes, horrorspelletjes en angstpuzzels! Een echte aanrader voor durvers!
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/stripheld/buitenreeks/urbanusspecial02.htm


Urbanus 131. Het Onbestaande Avontuur

Na zijn botsing met de timetravelbetonmolen in het album De Slungel Van De Jungle (Urbanus 130), komt Urbanus in 1983 terecht. Daar moet hij zijn eerste avontuur, Het Fritkotmysterie, opnieuw beleven om zo de Urbanus-boekjes beroemd te maken. Maar dat is buiten Klara Kribbel gerekend, een succesauteur uit 1983 die alleen maar brave kinderboekjes schrijft. Zij heeft in een toekomstvoorspelling gezien dat Urbanus een superpopulaire stripfiguur zal worden en daar wil ze nu een stokje voorsteken. Als officieel controleur van pedagogische verantwoorde boekjes ziet ze er streng op toe dat er geen platvloersheid, dialect, seks en geweld in de Urbanusavonturen voorkomt...
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/stripheld/gewone/131.htm


Urbanus luxe album: Urbanus Valt In Herhaling

In album 131 (Het Onbestaande Avontuur) moet Urbanus zijn allereerste avontuur, Het Fritkotmysterie, opnieuw beleven. In deze luxe ter ere van 25 jaar Urbanus maken we de cirkel rond, met een bundeling op groot formaat (26 x 34 cm) van album 1 en album 131. Ideaal dus om de twee avonturen eens grondig met elkaar te vergelijken.
Voor de gelegenheid dompelde tekenaar Willy Linthout zich nog eens helemaal onder in de oorspronkelijke tekenstijl van de Urbanusstrips, een echte uitdaging en een perfecte afsluiter voor dit jubileumjaar (dat trouwens volgend jaar gewoon verder zal lopen)!
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/stripheld/luxe/luxe131.htm


Het Laatste Station 3: Swa Senior

Nathalie is overleden bij de geboorte van haar zoon, Sander en De Vliegher moet alleen opdraaien voor dienst opvoeding.
Twintig jaar later. Na een lange internering is de oude Swa terug op het juiste spoor geraakt.
Omdat men zich moreel verplicht voelt, krijgt hij weer een job bij de politie.
Zijn bureel bevindt zich in de kelder, daar kan hij de dagelijkse gang van zaken niet hinderen. Swa is nu verantwoordelijk voor de plaatsing van de verkeersborden en het bewaken van de gevangengen.
Dan krijgt de politie te maken met een aantal verdachte overlijdens. De overledenen hebben één ding gemeen: het zijn allemaal bezoekers van een verdacht etablissement in de Schippersstraat. Het meest misbare lid van de politie, Swa, wordt op onderzoek uitgestuurd...
En dan is er ook nog Sander... Na al die jaren blijft Swa nog steeds geloven dat hij zijn vader is... Zou er dan toch iets van waar zijn?
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/hetlaatstestation/swasenior.htm


Mieleke Melleke Mol 6 (met DVD 'Urbanus vertelt!')

Verheug jezelf alvast op een zesde album met Mieleke, Melleke en Mol, drie vrienden door dik en dun. Dirk Stallaert en Urbanus zorgen ervoor dat het drietal elke pagina opnieuw de meest gekke avonturen beleeft. Deze eenpaginagags zijn perfect voor beginnende lezertjes, maar ook jongere kinderen kunnen hun ogen uitkijken bij de schattige tekeningen.
Mieleke Melleke Mol 6 is ook verkrijgbaar met DVD van 'Urbanus vertelt!'.
Plankgas en Plastronneke maken met hun hilarische bezigheden alsmaar meer brokken in stripland. Nu ze dagelijks te zien zijn op Ketnet worden ze stilaan de favoriete rotzakskes van het jeugddige publiek. En ook Mieleke, Melleke en Mol zijn de echte BV's geworden sinds hun avonturen op Ketnet te zien zijn. Bij dit zesde album van Mieleke Melleke Mol krijg je ook de dvd met filmpjes van Plankgas en Plastronneke en Mieleke Melleke Mol, voor een kleine meerpijs.
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/mielekemellekemol/mielekemellekemol06.htm


Roboboy onderhevig aan censuur

Voor de tweede keer al is een gag van Roboboy van Luc Cromheecke en Willy Linthout onderhevig geweest aan censuur. Dat moest voor het Nederlandse jeugdtijdschrift Taptoe. Online kan je de originele versie naast de gecensureerde versie bekijken en het commentaar van Cromheecke lezen.
Meer info:
ttp://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts.php
(Bron: De Stripspeciaalzaak Nieuwsbrief)
Meer info over de reeks Roboboy via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/roboboy.htm


Urbanus Fietsroute en album voor 2009 (Lokerse Paardenworsten)

Vorige week (bij het inrijden van 'fietsknooppuntennetwerk Waasland') werd door de stad Lokeren bekend gemaakt dat er een heuse Urbanus-fietsroute komt. In en nabij Lokeren uiteraard en deze gelegenheid heeft Urbanus en Willy Linthout aangezet om een album te maken dat zich in Lokeren zal afspelen. Album en inhuldiging is voorzien voor de eerste jaarhelft van 2009. Nog even meegeven dat de titel van het album 'Lokerse Paardenworsten' een aanrader zal zijn, net zoals het gerecht trouwens!
Meer info op de fansite en via de nieuwsbrief van zodra deze beschikbaar is.


Interview Willy Linthout @ Broken Frontier

Trouwe bezoekers van de fansite of het forum hebben al lang het interview met Linthout op Broken Frontier gelezen, via deze weg willen we de andere het lange interview (in drie delen) niet onthouden:
http://www.brokenfrontier.com/lowdown/details.php?id=1386
http://www.brokenfrontier.com/lowdown/details.php?id=1387
http://www.brokenfrontier.com/lowdown/details.php?id=1388


Bed en Breakfastbespreking door Magda en Willy Linthout

Nu zaterdag verschijnt in de krant Het Laatste Nieuws een Bed en Breakfastbespreking door Magda en Willy Linthout. Eens iets anders dan strips om deze nieuwsbrief af te sluiten!
(23 Juli 2008)