Drie items in deze nieuwsbrief:
- Urbanus 129: De 3D-Bielen vanaf vandaag in de winkels
- Linthout gaat internationaal met strip over zelfdoding
- Mieleke Melleke Mol 5 uitgesteld


Urbanus 129: De 3D-Bielen, vanaf vandaag in de winkels
Urbanus is het beu dat hij alle klusjes in huis moet doen en dus roept hij de hulp van Sinterklaas in. De goedheilige man stuurt hem een kleine en een grote Urbanus die meteen aan het werk worden gezet door de enige échte Urbanus. Intussen bedenkt het drietal ook allerlei snode plannetjes om juffrouw Pussy te kunnen begluren wanneer die onder de douche staat. Maar of 3 debielen tot meer in staat zijn dan 1 debiel, dat is nog maar zeer de vraag.
Het bijzondere aan De 3D-Bielen zijn uiteraard de speciaal voor de strip ontwikkelde 3D-beelden. Samen met Willy Linthout en Urbanus ging Studio Bal Gehakt aan de slag om het matotteke van Eufrazie op de juiste plaats te plakken, om Urbanus zijn rode broek er zo echt mogelijk te laten uitzien en om de rondingen van juffrouw Pussy vast te leggen in alle mogelijke dimensies. Urbanus en co hebben er nog nooit zo levendig uitgezien!

Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/stripheld/gewone/129.htmLinthout gaat internationaal met strip over zelfdoding
- De Standaard, 10/05/2008 -

Willy Linthout heeft een uitgever gevonden voor een Engelse vertaling van Het jaar van de olifant, een comic-reeks waarin hij de zelfdoding van zijn zoon verwerkt. Linthout is net terug van de Comiccon beurs in New York. "Tot mijn verbazing was er veel interesse voor mijn reeks. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een kleine manga-uitgeverij die in Engeland gevestigd is, omdat die uitgever me het meeste vertrouwen inboezemde. De oplage zal niet zo groot zijn, een paar duizend exemplaren misschien.'
Behalve een Engelse komt er waarschijnlijk ook een Spaanse vertaling.
© N.V. Vlaamse Uitgeversmaatschappij (VUM)

Meer info over deze reeks via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/hetjaarvandeolifant.htmMieleke Melleke Mol 5 uitgesteld
Via de nieuwsbrief van Dirk Stallaert (www.dirkstallaert.be) hebben we vernomen dat MMM 5 die vandaag zou verschijnen uitgesteld is tot 25 juni.

Meer info over deze reeks via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/mielekemellekemol.htm
(21 Mei 2008)