De Tabel van Mendelejev (31 maart)
Gazet van Geert Hoste / Het Belang van Urbanus (1 April)
Nieuwe site online: urbanusstrip.be (1 April)
WIN een exclusieve Urbanus laptop!
Het Jaar Van De Olifant 5 + 6 (24 april)
De 3D-Bielen (10 Mei)
Luxe De Geverniste Verneplingskes 4 + 5 (Najaar 2008)
25 jaar Urbanus in Temse (December)
Urbanus en intimi Marc Sleen (Surf Tip)
Urbanus filmpjes online (Surf Tip)De Tabel van Mendelejev
De Geestige late-night quiz met bekende mensen in hun element gaat maandag opnieuw van start op ťťn.
Eerste aflevering op maandag 31 maart van 21:55 tot 22:40 met als gasten 'Zwangere vrouwen'. Jean Blaute (captain), Wendy Van Wanten en Mieke Mievis spelen tegen Urbanus (captain), Claudia De Breij en Cath Luyten.
Meer info via:
http://www.een.be


Gazet van Geert Hoste / Het Belang van Urbanus
Op 1 April zal Geert Hoste Gazet van Antwerpen zijn eigen visie meegeven. Urbanus zal zijn stempel drukken op zusterkrant Het Belang van Limburg.
Geert Hoste en Urbanus worden hoodredacteur van respectievelijk Gazet van Antwerpen / Het Belang van Limburg. Jaja, zult u denken, het zal wel zijn. Laat me niet lachen... Maar dat is nu net de bedoeling: u eens goed laten lachen. Mis dus de kranten van 1 april niet!
De hoofdredecteuren worden bijgestaan door een redactie waarin we o.a. Nigel Williams, Rob Vanoudenhoven, Bert Kruismans, Alex Agnew, Gunther Lamoot, An Nelissen, Luc Caals, Saartje Vandendriessche, enz terugvinden.
Geert Hoste voor Gazet van Antwerpen
Urbanus voor Het Belang van Limburg


Urbanusstrip.be
Vanaf 1 april (en dit is geen grap) is de officiŽle urbanusstrip-site online te vinden via: http://www.urbanusstrip.be. Deze site is een initiatief van Standaard Uitgeverij en zal de nodige promotie kennen via de strips, een leuke wedstrijd, het event in Wijnegem Shopping, enz
Weldra komt er een (gratis) muismatje op de markt met daarop onze stripheld en de vermelding van de site, meer info volgt.
Op de urbanusstrip-site zal ook een link staan naar de fansite en bij deze willen ook melden fier te zijn om de site vermeld te zien staan in het laatste album van Plankgas en Plastronneke.
http://www.urbanusstrip.be


WIN een exclusieve Urbanus laptop!
Om '25 Jaar Urbanusstrips', de nieuwe site te promoten en het nieuwe album 'De 3D-Bielen' te vieren komt er een exclusieve laptop op de markt (slechts 25 ex.). Via de Urbanusstrip-site (http://www.urbanusstrip.be) is er ook een exemplaar te winnen. Midden april volgt er meer info over dit hebbeding.
Op de fansite is er een foto te vinden van het ontwerp.
http://www.urbanusfan.be/stripheld/merchandising/varia/laptop/urbanuslaptop.htm


Het Jaar Van De Olifant
Op 24 april verschijnen de tweede volgende delen (5 (Het Belang Van Het Detail) en 6 (Verscheurde Woorden)) van de alom geprezen reeks Het Jaar Van De Olifant van Willy Linthout.
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/hetjaarvandeolifant.htm


De 3D-Bielen
Het volgende Urbanusalbum (De 3D-Bielen) verschijnt 21 mei, maar zal voorgesteld worden op 10 mei in Wijnegem Shopping Center. Ook de kans om het einde van het speciale Urbanus-evenement mee te maken dat start op 19 april.
Hieronder de tekst van de website:

'Eind april nodigen wij de Standaard Uitgeverij, Willy Linthout en uiteraard Urbanus zelf opnieuw uit om een grote Urbanus-reus te plaatsen in de Centrale Koepel.
Dat gaat natuurlijk gepaard met de nodige luister en allerhande activiteiten. Zo zullen de belangrijkste personages uit de Vlaamse stripwereld met plezier handtekeningen komen uitdelen.
Verder kan je live op schermen volgen hoe het tekenen van strips in het digitale tijdperk is geŽvolueerd.'

Meer info via:
http://www.15jaarwijnegemshoppingcenter.be/event_urbanus.php


Speciale Urbanusstrip 'Het Aangenaaide Oor'
Bij P-Magazine nr. 24 kan je voor 3,90 euro extra een speciale versie van het Urbanusalbum 'Het Aangenaaide Oor' krijgen. Hier komen we over enkele maanden (als het zover is) op terug.
http://www.p-magazine.com


Luxe De Geverniste Verneplingskes 4 + 5
Met plezier kunnen we jullie melden dat er eind dit jaar twee luxe albums van De Geverniste Vernepelingskes verschijnen. Het 4de albums alsnog in luxe-uitvoering en uiteraard het nieuw te verschijnen 5de album. Verwacht voor het najaar.
Meer info volgt op de fansite en via de nieuwsbrief:
http://www.urbanusfan.be/degevernistevernepelingskes.htm


25 jaar Urbanus in Temse
In december komt er een speciale Urbanus-tentoonstelling in het gemeentemuseum van Temse. Gepaard met speciale uitgaven. Hier komen we uiteraard ook nog op terug.
We hopen met de enkele korte berichten uit deze nieuwsbrief u al warm te maken voor het feestjaar dat nog vol verassingen zal zitten.


Urbanus en intimi Marc Sleen
In Brussel komt er nieuw museum voor het werk van Marc Sleen. Het Brussels Gewest heeft daarvoor de hele collectie originele tekeningen van alle 217 Nero-albums en andere series van Marc Sleen aangekocht.
Hierover een reportage te vinden op de site van Brusselnieuws in het beeldfragment komt Urbanus aan het woord.
http://www.brusselnieuws.be/site/rubrieken/1091053917/page.htm?newsID=1204475019


Urbanus filmpjes online
Nu we het toch over beeldmateriaal hebben, op de fansite zijn sinds enkele dagen meer dan 10 extra filmpjes te vinden! Van videoclips tot zeldzame interviews.
http://www.urbanusfan.be/urbanus/tv.htm
(29 Maart 2008)