In deze nieuwsbrief:
- Nieuwe Urbanus special
- Stripgids Salon (Turnhout) met Willy Linthout
- Stripgids 2
- 'Ge hadt erbij moeten zijn' in het najaar op VTM
- Urbanus trakteert
- Urbanus en Willy Linthout signeren

Sinds 11 oktober ligt de Eufrazie Special in de winkels

In deze Urbanus-special leren we Eufrazie, de moeder van Urbanus, wat beter kennen. Naast heel wat huishoudtips, brengt ze ons ook de katholieke waarden bij. Met in deze special: De Gedroomde Kans, De Zwarte Maagd en De Gepeperde Paus en tal van spelletjes!
Meer info via:
http://www.urbanusfan.be/urbanusstrip/urbanusbuitenreeksalbums.php?urbanusbuitenreeksalbums=1015


Stripgids Salon met o.a. Willy Linthout

Op vrijdag 27 oktober vindt in het auditorium van de Kunstencampus Turnova in Turnhout het eerste Stripgids Salon plaats. Een unieke locatie, drie winnaars van de Bronzen Adhemar, een beslagen moderator: de ideale mix voor een boeiende avond.
Tegelijk is het ook de aftrap van de gloednieuwe Stripgidsacademie (meer info: http://stripgids.org/2017/09/stripgids-academie-een-opleiding-beeldverhaal-in-turnhout).

Op het programma:
Marc Legendre, stripauteur en redactielid van Stripgids, presenteert vol trots het tweede nummer van ons onvolprezen tijdschrift. Hij zal het ongetwijfeld ook hebben over zijn eigenzinnige soloboek 'Gäbrik'. In de nieuwe Stripgids verklappen we de lezer ook het geheime recept van 'Urbanus'-tekenaar Willy Linthout. Op het Salon staat hij stil bij de 'Urbanus'-expo die in het najaar in het Nationaal Museum van de Speelkaart te zien is.
Kim Duchateau, cartoonist voor VRT NWS, Apache en Stripgids, oogst momenteel veel lof met zijn hommage aan Nero. Hij komt ook praten over de Stripgids Academie, waarvan hij een van de docenten is. De Turnhoutse Nathalie Carpentier studeerde aan de Turnhoutse kunstacademie, begon haar carrière als schrijvend journaliste en maakt vandaag stripreportages. Ze volgt les aan LUCA Brussel en is dus goed geplaatst om u warm te maken voor de Stripgids Academie.
Interviewer van dienst is Patrick Van Gompel, journalist bij VTM en jarenlang de bezieler van de Turnhoutse Stripgidsdagen.
Stripgids Salon is een co-productie van Strip Turnhout, Bibliotheek Turnhout en Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Turnhout.
Vrijdag 27 oktober, 19u30, auditorium Kunstencampus Turnova, Academieplein, Baron Frans du Fourstraat, Turnhout. Inkom gratis, reserveren niet nodig.
Meer info via:
http://www.stripgids.org


Nieuwe stripgids 2 (Willy Linthout, Dirk Stallaert, Jan Bosschaert,...)

In het komende stripgids nummer vinden we o.a.:
- 32 pagina's over, met en door Judith Vanistendael, over onder meer Europese stripscholen en broeinest Brussel
- Blik op het buitenland: Duitse en Indonesische strips onder de loep
- Jan Bosschaert blikt vooruit met zijn 60ste verjaardag in het vooruitzicht
- In het atelier van Dick Matena
- Frits Jonker over het ambacht van de letteraar
- Willy Linthout verklapt de geheimen van 'Urbanus'
- Uitgebreid interview met Sean Phillips ('Fatale', 'The Fade Out', 'Kill or be Killed')
- Essays en columns van onder meer Lukas De Vos, Jan Smet en Walter Pauli
- Strips van onder meer Tobias Schalken, Randall Casaer, Phaedra Derhore, Marc Legendre en KIM
- De cover is getekend door Dirk Stallaert!
Aftellen naar 27 oktober, wanneer het tijdens het Stripgids Salon wordt voorgesteld. Kom je naar de Boekenbeurs in Antwerpen? Dan vind je Stripgids op de stand van Folio, en op dinsdag 31 oktober tussen 14u en 15u in het Fintro België Leessalon.
Meer info via:
http://www.stripgids.org


'Ge hadt erbij moeten zijn' dit najaar op VTM

Meesterlijke vertellers zoals Tom Waes, Urbanus en Bart Peeters doen hun meest verrassende verhaal. Geen urban legends, maar iets dat ze ooit zelf hebben meegemaakt. En terwijl zij vertellen, speelt een topcast met onder andere Sven De Ridder, Ben Segers, Ruth Beeckmans, Charlotte Timmers en Stefaan Degand dat sappig verhaal na. Alsof je er zelf bij was.
Meer info via:
https://vtm.be/ge-hadt-erbij-moeten-zijn


Urbanus (De Stripheld) trakteert

De strips van Urbanus bestaan 35 jaar!! En het begon allemaal met Het Fritkotmysterie, het aller eerste album. Daarom trakteren Urbanus en Willy vandaag met gratis frietjes. Koop 2 strips van Urbanus op de stand van WPG en ontvang gratis frietjes op het buitenplein.
Zaterdag 4 en zondag 5 november
Boekenbeurs Antwerpen, van 11 tot 17u.

Urbanus signeert
Zaterdag 4 november van 15 tot 17u, stand 435.
Zondag 5 november van 13 tot 15u, stand 435.

Willy Linthout signeert
Zaterdag 4 november van 13 tot 15u, stand 435.

Meer info over de boekenbeurs via:
http://www.boekenbeurs.be
(24 Oktober 2017)