In deze nieuwsbrief:
- Urbanus vanavond in Voor De Leeuwen
- Nieuwe videoclip Urbanus
- Nieuwe CD 'De Legende' vanaf morgen beschikbaar
- Sinds vorige week ligt de 175ste Urbanus-strip 'Het Patatje Van Patat' in de winkels
- Nieuw Belgisch label STEFF kiest voor Urbanus
- Mieleke, Melleke en Mol houden voortaan snelheid in Herne in de gaten


Urbanus vanavond in Voor De Leeuwen

Eén ding hebben de acht jonge talenten in Voor de leeuwen sowieso gemeen: ze zien de eregast van deze week als een held. Dat maakt het natuurlijk extra zenuwslopend om Vlaanderens uberkomiek aan het lachen te moeten brengen.
Gelukkig levert het onmetelijke oeuvre van Urbanus van sketches en liedjes tot theatershows, films en strips- méér dan inspiratie genoeg. Om nog te zwijgen van zijn legendarische quotes en oneliners.

De hits van Urbanus
Die dikke tien is voor Peters eigenzinnige versie van Gladiolen. Dries doet iets met Bakske vol met stro (of was het toch Verlangen van Clouseau?) en Ariane vindt Madammen met een Bontjas niet gemeen. Integendeel.
De acht brengen ook een originele medley van Urbanushits.
Pieter probeert het wereldrecord polsstok te breken, indoor! Een eerbetoon aan de veertig jaar oude quickies van Urbanus die toen dagelijks na het Journaal werden uitgezonden.

De hoeden van Urbanus
Nic bewijst op eenvoudige wijze dat het typische stemgeluid van Urbanus wereldwijd werd overgenomen.

Wie Urbanus zegt, zegt ook bijzondere hoofddeksels. Anouck vraagt zich af waar ze vandaan komen?
En Lander, die maakt een verrassend portret van Tollembeek, de woonplaats van Urbanus: ?En hier zien we de Tollembeek.

Het Laatste Avondmaal
De Urbanus-strips schreeuwen om een theaterbewerking. Maar dat is minder vanzelfsprekend dan het lijkt. Zeker voor de rekwisiteur van dienst. Een bronstige potvis in een aquarium, iemand?
En hoe zou Het Laatste Avondmaal er uitzien, mocht het in deze tijden van hipsters, quinoa en sociale media plaatsvinden? Dat zochten de acht speciaal voor Urbanus uit.
Aan het einde van de show moet Urbanus één van hen belonen met zijn Zilveren Leeuw:
"Er zijn er twee die mij omver geblazen hebben" - Urbanus
Voor de leeuwen, vanavond om 20.40 uur bij Eén.
Meer info via:
http://www.een.be


Nieuwe videoclip Urbanus

Van de laatste single 'Annie Zingt Een Liedje' is sinds kort ook een vidoeclip beschikbaar. Op diverse plaatsen op onze site te vinden (bij de single, bij het album en in ons videogedeelte).
Bekijk de videoclip op de info-pagina van de single:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/discografie.php?discografie=73


Nieuwe CD 'De Legende' vanaf morgen beschikbaar

Naast de grappen en grollen die we van hem gewend zijn, laat deze plaat ook een andere Urbanus horen, een geëngageerde en geëmotioneerde. Getuige hiervan de eerste single 'Annie Zingt Een Liedje', een protestsong waarbij Urbanus zich liet inspireren door de massa-ontvoering van een groot aantal schoolmeisjes door Boko Haram in Nigeria. In de studio liet Urbanus zich bijstaan door de muzikanten van Fleddy Melculy / De Fanfare voor een hedendaagse sound. 13 liedjes om naar uit te kijken.
Meer info via:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/discografie.php?discografie=18


Sinds vorige week ligt de 175ste Urbanus-strip 'Het Patatje Van Patat' in de winkels

In Het patatje van Patat leert Jef Patat zijn zoon, Patatje, alle knepen van het zwerversbestaan: Hoe kun je zoveel mogelijk drinken? Hoe moet je als zatlap aan een paaltje hangen? Hoe kun je best gaan schooien? Na een avontuur onder de grond wordt Patatje bijna doodgestoken en ontfermt Urbanus zich over hem. De ouders van Urbanus zijn ondertussen op wereldreis naar allerlei exotische plaatsen...
Meer info via:
http://www.urbanusfan.be/urbanusstrip/urbanusstrips.php?urbanusstrips=175


Nieuw Belgisch label STEFF kiest voor Urbanus

Wat als je onderbroekenhumor echt letterlijk mag nemen? Haal een exclusieve en hippe Urbanus-boxershorts en jeans van Steff snel in huis voor jou, je broer of je vriend met exclusieve Urbanus-print.
STEFF is de jongste telg in de Noterman-familie. Het nieuwe broekenlabel zet in op kwaliteit, een tof design en merkbeleving. STEFF combineert een uitstekende pasvorm met unieke accenten in het design. STEFF wil mannen aantrekken die houden van het goede leven. Denk kwaliteit, avontuur en vrienden en overgiet met een ferme dosis nuchterheid en zin voor bewust leven. Het is daarmee niet alleen een merk. Het is een community van 'New Gentlemen', quoi. Steff wordt ontworpen in België door de firma Novavo, een familiebedrijf uit Kluisbergen, gerund door Wouter Noterman. De productie gebeurt in lokale ateliers in Portugal. Respect voor methoden, materialen en mensen maken deel uit van de centrale waarden van Novavo.
Bekijk en bestel deze toffe - limited edition - kleding via
https://www.steff.be


Mieleke, Melleke en Mol houden voortaan snelheid in Herne in de gaten

Alle schoolomgevingen in Herne worden uitgerust met sensibiliserende Mieleke-Melleke-Mol borden om de voorbijrijdende bestuurders aan te zetten de snelheidsbeperking tot 30 km/u in de schoolzones na te leven. Zo zijn de borden ook gekoppeld aan elektronische snelheidsborden die de gereden snelheid aanduiden en de bestuurders bij het voorbijrijden bij het respecteren van de snelheidsbeperking trakteren op een vriendelijke groene duim of bij het negeren op een weinig begripvolle rode duim. Als eerste school kwam de gemeentelijke basisschool De Regenboog in Herfelingen aan de beurt. De ganse schoolpopulatie mocht op deze eerste schooldag dan ook getuige zijn van de plechtige inhuldiging van de borden door Urbanus himself, burgemeester Kris Poelaert, schooldirecteur Christoph Segers en Leen Tembuyser, de voorzitter van de ouderrraad.
Meer info via:
https://editiepajot.com/regios/13/articles/55767
(21 September 2017)