In deze nieuwsbrief:
- Trecto Pnix, volledig nieuwe show! (Ticket verkoop start op 1 mei)
- Plannen voor Urbanus-musical
- Nooit meer 'nog choco' in dit restaurant uit Vlaamse filmklassieker

Trecto Pnix, volledig nieuwe show! (Ticket verkoop start op 1 mei)
Urbanus Theatertour 2017-2018

Na drie jaren toeren met een luidruchtig rockbandje langs de zomerfestivals, heeft URBANUS weer zin in het knusse van de theaters.
Of de wereld plots beter wordt van de nieuwe show valt te betwijfelen, maar dat het publiek met een opgelachen kaartje naar buiten gaat, dat staat vast.
Absurde verhalen, grove leugens en ge?nante situaties zullen afgewisseld worden met een broos of kinderlijk naïef liedje. De zaal in duiken en over rugleuningen van de stoelen lopen, dat zit er niet meteen meer in. Daarom is het bij deze show wel toegelaten dat het publiek op het podium wordt gegooid. Aldus Urbanus zelf!
Urbanus verscheen 11 jaar niet op het podium met een nieuwe show maar deed ineens in 2012 vier glorieuze "best of" shows in het sportpaleis van Antwerpen. Niemand is vergeten dat daar toen meer dan 53.000 bezoekers op af kwamen. Het vervolg was een "best of" tour langs de Vlaamse en Nederlandse theaters. Nu is Urbanus toe aan een volledig nieuwe zaalshow. Hij heeft daarom 12 nieuwe liedjes gemaakt waarvan in september 2017 een CD zal worden uitgebracht. Deze nieuwe CD zal mede basis zijn voor een gloednieuwe theatershow.
Eerst zijn de Vlaamse theaters aan de beurt. Het zal een show worden met een ouderwetse pauze. De publiciteit en de kaartverkoop wordt door de theaters zelf gedaan. De voorverkoop start in de meeste theaters vanaf maandag 1 mei.
Alle speeldata via:
http://www.urbanuszelf.eu


Plannen voor Urbanus-musical

"Dit wordt de onnozelste musical van deze eeuw en de volgende", grapte acteur en regisseur Stany Crets in Het Laatste Nieuws. De plannen zijn concreet, de cast en verdere invulling nog niet, maar wat wel vast staat, is dat Crets zijn schouders zet onder een musical - of eerder "toneel met liekes" zoals hij het liever noemt - naar de stripreeks Urbanus. Behalve de hoofdfiguren, inclusief de vlieg Amedee en de hond Nabuko-Donosor, is er ook plaats voor de Hittentitten, Miss Pussy "en vele andere rare kwieten" op het podium.
De pas in 2019 geplande Urbanus-musical is een van de projecten van het nieuwe entertainmentproductiehuis Deep Bridge dat vooreerst de rockmusical The Rocky Horror Picture Show nieuw leven inblaast.


Nooit meer 'nog choco' in dit restaurant

Het verlaten restaurant 't Groen Blaffeturkeop enkele honderden meter van de gemeenteschool in het Vlaams-Brabantse Huizingen, gaat normaal tegen de vlakte voor de realisatie van 17 sociale woningen. Het gebouw is bekend door de film Hector en vooral door de scène waarbij Urbanus een enorm groot glas chocomelk leegdrinkt.
Herbekijk het stukje filmgeschiedenis en een foto van hoe de zaak er nu bijstaat via:
Gazet van Antwerpen:
http://www.gva.be/cnt/dmf20170424_02848573/video-nooit-meer-nog-choco-in-dit-restaurant-uit-vlaamse-filmklassieker Of Het Nieuwsblad:
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170423_02848145

(26 April 2017)