In deze nieuwsbrief:
- Jean Blaute 65 (Radio 1)
- Urbanus, Jan De Smet en Jean Blaute in De Eregalerij (Radio 2)
- Urbanus VI in boek met mooiste platenhoezen
- Urbanus roept prins Laurent op het ‘matteke'
- 172ste Urbanus-strip in de winkels
- Strip Glossy met Esther Verkest en Urbanus
- Comics Station Antwerp gaat 3 april open
- Internationaal Stripfestival Antwerpen

Jean Blaute 65 (Radio 1)

Duivel-doet-al Jean Blaute wordt 65. Radio 1 viert hem met een drie uur durende gelegenheidsuitzending.
Producer, gitarist, keyboardspeler, bassist, zanger, componist, tv-makker, grapjas en vooral sympathieke gast Jean Blaute wordt 65. Er is bijna geen Vlaamse groep of artiest die de voorbije 40 jaar niet met hem gewerkt heeft.
Daarom zet Radio 1 hem in de bloemen. Woensdag 1 maart van 13 tot 16 uur. Jawel, drie uur lang. Met muziek, verhalen, wensen en optredens van grote kleppers die onderweg zijn pad kruisten. Wie dat zijn, houden we voorlopig nog even voor ons. 't Moet een verrassing blijven, hé, ook voor Jean.
Meer info via:
https://radio1.be/jean-blaute-65-vier-mee


Urbanus, Jan De Smet en Jean Blaute in De Eregalerij (Radio 2)

Radio 2 en Sabam for Culture nemen dit jaar Urbanus, Jan De Smet en Jean Blaute op in De Eregalerij voor een Leven Vol Muziek. Vorig jaar viel die eer nog te beurt aan Nicole & Hugo, Zjef Vanuytsel en Sylvain Vanholme.
De Eregalerij van Radio 2 en Sabam for Culture bekroont deze artiesten omdat ze zoveel betekenen voor de Belgische muziekwereld.
De prijsuitreiking volgt op donderdag 16 maart 2017 tijdens een schitterende liveshow in Kursaal Oostende.
Meer info via:
http://www.radio2.be/de-eregalerij/urbanus-jan-de-smet-en-jean-blaute-in-de-eregalerij


Urbanus VI in boek met mooiste platenhoezen

In het boek 'Belgium: The Vinyl Frontier Pt. 2’ vinden we de mooiste platenhoezen terug die in ons land zijn uitgebracht. Dat de hoezen van Urbanus ook voor niet-fans pareltjes zijn mag blijken uit dit boek, 'Urbanus VI’ is opgenomen in deze lijst.
Meer info over de lp (klik op de hoes om ze vergroot weer te geven):
http://www.urbanusfan.be/urbanus/discografie.php?discografie=31
Meer info over het boek (artikel uit 2016, opgelet de tentoonstelling was vorig jaar!)
http://www.frontview-magazine.be/nl/nieuws/belgium-the-vinyl-frontier-pt-2-verzamelt-beste-belgische-platenhoezen-ooit#.WLK15RAW-i4


Urbanus roept prins Laurent op het 'matteke'

Onlangs (tijdens de Pauwelviering) heeft Urbanus prins Laurent op het ‘matteke’ geroepen in Tollembeek, hoe, wie, wat en waar is o.a. via Het Nieuwsblad te vernemen.
Bekijk het bijhorende filmpje via:
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170129_02701349


Sinds 18 januari in de winkels: Miss Slons

De 172ste Urbanus-strip ligt sinds vorige maand in de winkels: Miss Slons.
De nieuwe Eufrazie slaagt er voor de zoveelste keer in de jaarlijkse verkiezing tot Miss Slons te winnen. Netteke is stikjaloers en biedt zich aan als kuisvrouw bij de familie Urbanus. Maar ze is er eigenlijk op uit om hen te vermoorden. De Urbanussen weten haar moordpoging te overleven. Uiteindelijk komt Netteke in de gevangenis terecht, waar René en Modest haar verkopen aan het slachthuis.
Meer info via:
http://www.urbanusfan.be/urbanusstrip/urbanusstrips.php?urbanusstrips=172


Strip Glossy 3 met Esther Verkest en Urbanus

Een extra dikke uitgave met zowel een Nederlandse als een Belgische kant. Dus ook twee gasthoofdredacteuren: Kim Duchateau met zijn stripbabe Esther Verkest, en Martin Lodewijk met zijn antiheld Agent 327. Van beide toptekenaars staat een compleet nieuw stripje in de glossy met als speciale gasten komiek Urbanus (tevens scenarist van de strip!) en acteur Jeroen Krabbé. Dit en nog veel meer!
Meer info via:
http://stripglossy.nl/nrc-promoot-stripglossy/


Comics Station Antwerp gaat 3 april open

Comics Station Antwerp, het nieuwe thema-en belevingspark rond onze populaire Belgische stripfiguren in de stationshal van Antwerpen-Centraal, pakt uit met een wereldprimeur.
Comics Station Antwerp is een indoor thema- en belevingspark rond de populaire Belgische stripfiguren dat met Pasen haar deuren opent in het station Antwerpen-Centraal. Met een oppervlakte van 6.000 m2 over 4 niveaus richt het park zich voornamelijk op families met kinderen van 4 tot 14 jaar.
De opening van het familiepark is voorzien op maandag 3 april, maar intussen worden een heleboel attracties opgebouwd, geïnstalleerd en getest door de partners en het personeel van Comics Station Antwerp.
Meer info over het park via:
http://www.comicsstation.be


Internationaal Stripfestival Antwerpen

Het moest er uiteindelijk dan toch eens van komen. Antwerpen krijgt zijn eigen stripfestival en niet zomaar één. De organiserende uitgeverijen Ballon Media en WPG uitgevers België hebben de handen in elkaar geslagen en maakten afgelopen maandag bekend dat tijdens het weekend van 5 t/m 7 mei voor de allereerste keer Antwerpen het decor zal vormen voor het Internationaal Stripfestival Antwerpen, kortweg “ISA”. Daarmee wil men naar verluidt het gerenommeerde festival van Angoulême naar de kroon steken.
Meer info via:
http://www.striptiek.tv/isa-internationaal-stripfestival-antwerpen/
(26 Februari 2017)