Urbanus legt eerste steen strippretpark
(Park te bezoeken nu zondag tijdens Open Wervendag)

In het Centraal Station van Antwerpen werd vorige week vrijdag de eerste stenen gelegd voor het Comic Station Antwerp. Dat thema- en belevingspark van 12,5 miljoen euro rond zes populaire stripfiguren opent in de paasvakantie van 2017. Naast Urbanus zullen Suske en Wiske, De Smurfen, Jommeke, Kiekeboe en Lucky Luke de hoofrollen spelen. Al eind 2013 vatten 3 voormalige sutdio 100-directeurs het plan op om een themapark in te richten rond het populaire Belgische beeldverhaal.
Urbanus deed alvast een spectaculaire intrede, door neer te dalen van het hoogste niveau van het toekomstige binnen pretpark. De komiek legde een van de eerste stenen van het bouwproject, voorafgegaan door onder meer Leen Vandersteen, de dochter van Willy Vandersteen.
Het belevingscentrum telt vier niveaus, verbonden door een ellipsvormige glazen toren van 27 meter hoog. Naast de thematische zones worder er een leeshoek, een creatieve corner voor workshops en signeersessies en een theater- en bioscoopzaal voor 150 personen ingericht. Er komen ook een restaurant en een shop, die ook voor niet-bezoekers toegankelijk zullen zijn. Het park van 6000 vierkante meter is gelegen aan de kant van het Kievitplein, de initiatiefnemers rekenen op 300.000 bezoekers per jaar. Op 22 mei opent de werf de deuren voor het grote publiek tijdens Open Wervendag, al zal er nog niet veel van het eigenlijke park te merken zijn.
Meer info Open Wervendag via:
http://www.openwervendag.be
Meer info Comic Station via:
http://www.comicsstation.be

(20 Mei 2016)