In deze nieuwsbrief:
- Urbanus en De Fanfaar bij Radio 2
- 167ste Urbanusstrip in de winkels: De Razende Matot
- Dirk Stallaert wint eerste SABAM Award voor strips
- Les Années De L'É léphant verschijnt komende week

Urbanus en De Fanfaar bij Radio 2

Nu zaterdagochtend zijn Urbanus en De Fanfaar te gast bij de Weekwatchers @ Radio 2 en spelen er 2 songs.
Meer info via:
http://www.radio2.be


167ste Urbanusstrip in de winkels: De Razende Matot

Het is geen leven meer ten huize Urbanus. Eufrazie heeft migraine en verdraagt geen licht en geen geluid. Urbanus en Cesar proberen haar op te vrolijken en maken een Tirools berglandschap in de living. Zelfs juffrouw Pussy komt mee jodelen.
Meer info via:
http://www.urbanusfan.be/urbanusstrip/urbanusstrips.php?urbanusstrips=167


Dirk Stallaert wint eerste SABAM Award voor strips

Begin december werden in de Handelsbeurs in Gent voor de derde keer de SABAM Awards uitgereikt. De auteursrechtenvereniging wil met de prijzen haar leden in de verschillende disciplines in de schijnwerpers zetten. Aan elke Award is een geldprijs van 2000 euro verbonden.
Voor het eerst werd ook een SABAM Award voor strips uitgereikt. Dirk Stallaert haalde het van zijn collega's Hec Leemans en Marc Legendre. Stallaert tekende jarenlang 'Nero' voor Marc Sleen en werkte mee aan 'Kramikske', 'De Kiekeboes' en 'Suske en Wiske'. Verder is hij verantwoordelijk voor eigen reeksen zoals 'Kitty', 'Nino' en, met Urbanus, 'Mieleke Melleke Mol' en 'Plankgas en Plastronneke'.
De jury bekroont naar eigen zeggen dan ook "een virtuoos en productief tekenaar met een indrukwekkende staat van dienst, die verschillende stijlen beheerst, van de Klare Lijn van Hergé en Bob De Moor tot de traditionele Vlaamse familiestrip van Sleen en Vandersteen." In 1995 won Dirk Stallaert de Bronzen Adhemar.


Les Années De L'É léphant verschijnt komende week

Naast de Engelse en Spaanse vertaling verschijnt komende week ook de Franse vertaling van De Jaren Van De Olifant, het meesterwerk van Willy Linthout. Het album is o.a. online te bestellen via fnac.fr. Meer info via:
http://www.urbanusfan.be/willylinthout/willylinthout.php?willylinthout=314
(14 Januari 2016)