In deze nieuwsbrief:
- Urbanus en De Fanfaar Inside
- Kattenoog (nieuwe frictiereeks met o.a. Urbanus)
- Urbanus maakt eigen verkeersborden
- Urbanus Special 13: Nabuko Special
- Urbanus met Koen Wauters in Zuid Afrika
- Plectrums De Fanfaar nu bij aankoop van een cd


Urbanus en De Fanfaar Inside (vooral in Nederland!)

Deze zotte held rockt de Vlaamse frietpan uit met briljante oneliners en hilarische songs.
Samen met zijn eigen band De Fanfaar heeft Urbanus afgelopen zomer een hele rits festivals platgespeeld. Dit beviel zo goed, dat hij ook dit jaar weer op pad gaat en zijn geweldige show van op Pinkpop naar de rocktempels brengt.
Een volbloed rockzanger is Urbanus niet, en een gewone zanger eigenlijk ook niet. We kennen de zotte Belg namelijk vooral als komiek. Maar samen met de ervaren muzikanten van De Fanfaar, een Brusselse Nederlandstalige rockband met even vette gitaren als knipogen en tattoo's, kan hij deze gebreken ruimschoots goedmaken door een show te brengen met sterke oneliners en rock & roll. Ze spelen nieuwe nummers van de recente cd, doorspekt met gouden krakers van toen hij nog klein was.
Verwacht die avond een uiterst energieke Urbanus die er alles aan zal doen om er een groot feest van te maken. Urbanus en De Fanfaar, een must voor de die hard fans!
Deze shows zijn in XL-formaat, m.a.w. langer en dus ook anders dan de festival optredens van de afgelopen jaren.
Meer info en alle data via volgende link:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/extras.php?urbanusextra=958


Kattenoog

Groot nieuws! VTMKZOOM start vanaf 5 oktober met een gloednieuwe fictiereeks: Kattenoog - Het Geheim van de Griezelclub, vanaf 7 oktober op RTL Kids in Nederland. In deze griezelreeks op kindermaat staan mysterie, spanning én humor centraal. Voor de cast tekenen onder andere Ian Thomas, Kürt Rogiers, Eline De Munck, Urbanus, Ingrid De Vos, Sofie Heyens, Emma Verlinden, Warre Verlinden, Nathan Naenen, Herman Boets en Door Van Boeckel present. Verder zijn er ook rollen weggelegd voor de Nederlandse acteurs Britt Scholte, Sasha Rosen en Rosaline Lantink.
De fictiereeks speelt zich af in Kattenoog, een klein en karakteristiek dorpje aan de rand van een mysterieus meer. In het dorp heerst al jarenlang een griezelmysterie, waarvoor de Griezelclub in het leven wordt geroepen. De leden hebben de taak om het dorp en de inwoners te beschermen voor heksen, vampiers, weerwolven en ander gespuis dat uit is op het Kattenoog, een mysterieuze heksensteen met magische krachten die verborgen ligt aan het meer. Griezelen met een knipoog, veel humor en vriendschap staan centraal in de reeks.
Het verhaal van Kattenoog is van de hand van Anjali Taneja, de bedenkster van onder andere Het Huis Anubis en Vrijland.
Meer info via vim nieuws:
http://nieuws.vtm.be/search/site/kattenoog
Voor onze Nederlandse vrienden:
https://www.facebook.com/RTLTelekids


Urbanus maakt eigen verkeersborden

Suske en Wiske en ook Klein Suske en Wiske vinden we al terug in talrijke gemeenten in Vlaanderen om de automobilisten aan te sporen veiliger te rijden. In Tollembeek zijn er sinds kort vergelijkbare borden ontworpen door Urbanus met de figuurtjes Mieleke Melleke Mol, in totaal zijn er vijf verschillende borden. Naast de ludieke tekening voegde Urbanus ook nog rijmpjes toe zoals 'Hier Lopen Kleintjes Op Deze Lijntjes', 'Niet Te Snel Dank U Wel!', 'Let Goed Op Mij, De School Is Vlakbij', enz Urbanus zelf kwam met het idee van de borden en zowel het schoolbestuur als de gemeente waren er meteen voor te vinden. Urbanus financierde de aanmaak van de borden zelf, zijn kinderen gingen ooit in Tollembeek naar school.
"Ik wil helemaal niet met opgeheven vingertje terechtwijzen. Ik wil vooral de goodwill van de bestuurders aanspreken om hun rijgedrag aan te passen in het belang van de kinderen", zegt Urbanus.
Of er ook nog in andere gemeente zo'n borden komen is nog niet duidelijk.
Bekijk enkele foto's van de inhuldiging via:
http://www.urbanusfan.be/urbanusvertelt/urbanusverteltfoto.php?urbanusverteltfoto=4


Urbanus Special 13: Nabuko Special

Woensdag verschijnt de 13e Urbanus Special, dat eigenlijk de Nabuko Special is.
Zeg nooit zomaar schoothondje tegen Nabuko Donosor! Deze held op pantoff els is al jaar en dag de trouwe vriend van Urbanus. Hij heeft dan wel een hoofd dat in hogere sferen vertoeft, de meest snuggere van de hele bende zal Nabuko nooit worden...
Meer info via:
http://www.urbanusfan.be/urbanusstrip/urbanusbuitenreeksalbums.php?urbanusbuitenreeksalbums=1013


Urbanus met Koen Wauters in Zuid Afrika

Als kind verslond Koen Wauters de albums van Nero. Hij leefde mee met de wilde avonturen van Nero, Petoetje en Petatje, de sterke Jan Spier en de rest van de Nero-kliek. Stiekem droomde Koen er toen van om ooit deel uit te maken van de traditionele wafelenbak aan het einde van elk Nero-avontuur samen met Nero en co. In de vijfde aflevering van Project K probeert Koen die droom eindelijk waar te maken. En daarvoor trekt hij naar Marc Sleen, Nero's geestelijke vader. Vooraleer Sleen Koens jongensdroom wil helpen waarmaken, wil hij dat Koen een heel specifieke opdracht tot een goed einde brengt. Het wordt een opdracht waarin de machtige maar fel bedreigde Afrikaanse olifant een centrale rol speelt. Omdat hij zelf te oud is om nog verre reizen te maken, stuurt Marc Sleen een speciale controleur mee. Die moet Koen in de gaten houden bij het vervullen van zijn opdracht. Samen met die onverwachte controleur begint Koen aan een onwaarschijnlijk avontuur in de Afrikaanse savanne.
Herbekijk de volledige aflevering online via:
http://www.vtm.be


Plectrums De Fanfaar nu bij aankoop van een cd

Een bericht vanop de Facebook-pagina van De Fanfaar dat we even onder jullie aandacht willen brengen:
Als je een cd'tje koopt en je vraagt heel vriendelijk ook onze plectrums, wel ja dan zijn wij zo vriendelijk van die mee te sturen!
Ook na optredens zijn CD's, incl. plectrums te verkrijgen.
Online bestellen kan via:
http://www.mistert.be/defanfaar
(3 Oktober 2015)