Oproep uit Kathmandu, Nepal (Shangrila Home)

In Gazet van Antwerpen van vandaag staat een bericht dat ons toch net iets meer naar de keel grijpt dan de andere. Het gebouw van Shangrila Home, dat nu in Tinchuli Aarubari staat, een buitenwijk op tien kilometer afstand van het centrum van Kathmandu, heeft zware schade geleden.
"Het huis telt vijf verdiepingen en staat helemaal scheef, het is onbewoonbaar verklaard", zegt Wim De Becker vanuit Kathmandu. "We vrezen dat het bij een stevige naschok kan instorten, zoals andere huizen her en der. Daarom hebben wij met alle kinderen de nacht buiten doorgebracht. Wat best spannend was, want de schrik zit er goed in."

Leest het volledige artikel op de site van gva.be:
http://www.gva.be/cnt/dmf20150426_01649914/antwerpse-vzw-voor-straatkinderen-in-nepal-het-opvanghuis-staat-op-instorten

We willen deze nieuwsbrief niet gebruiken voor andere doelen dan nieuws over Urbanus en/of Willy Linthout onder de aandacht te brengen. Om die reden geven we even het verband mee met onze site en dit opvanghuis. Alle opbrengsten van Jaren Van de Olifant (dé graphic novel van Willy Linthout) zijn naar dit home gegaan.

De mensen in Nepal en in de eerste plaats de kinderen kunnen uw steun meer dan gebruiken. Een oproep uit hun nieuwsbrief:

Onze ex-straatkinderen staan nu letterlijk weer op straat. Het huis is door deze aardbeving onbewoonbaar.

Daarom lieve mensen, richten we een noodoproep aan jullie en jullie familie en vrienden :
Help ons alstublieft. Help ons en stort op rekening BE86-0682-2248-1550 (Belgie) of NL71 INGB 0006 6127 84 (Nederland) met mededeling 'aardbeving'.

Voor steun vanaf 40 euro ontvangt u in een België een fiscaal attest. Ook in Nederland zijn uw giften fiscaal voordelig.

Elke eurocent telt en gaat integraal naar het project voor de meest elementaire opvang van de kinderen: onderdak.

Meer info is te vinden via hun eigen website:
http://www.shangrilahome.org/

Urbanus-tekenaar Willy Linthout en zijn vrouw staan nog steeds 100% achter dit project en kennen het dan ook door en door en weten dat elke bijdrage goed besteed is (= onderdak voor de kinderen).
Alvast bedankt om de tijd te nemen dit bericht te lezen.
(27 April 2015)