In deze nieuwsbrief:
- Boekenbeurs van start
- Anja Daems (Radio 2) op bezoek bij Urbanus
- Urbanus start met voorbereidingen voor eigen animatiefilm

Boekenbeurs van start

Vandaag is de boekenbeurs gestart, we geven hier even mee op welke dagen Willy Linthout, Dirk Stallaert en/of Urbanus aanwezig zijn.

1 november - Urbanus signeert van 13:00 - 15:00 (stand 443)

3 november - Urbanus signeert van 20:00 - 21:00 (stand 216)

8 november- Workshop T-Shirts Urbanus met Willy Linthout van 14:30 - 15:45 (Zaal: Blauw podium)
Maak je eigen Urbanus t-shirt onder begeleiding van Willy Linthout, de tekenaar van de populaire Urbanus-strips. T-shirts en kleurstiften zijn inbegrepen. Workshop voor kinderen vanaf 6 jaar. Vooraf inschrijven is niet nodig.

8 november - Willy Linthout signeert van 16:00 - 17:00 (stand 443)

9 november - Mieleke Melleke Mol filmpjessessie met Urbanus en Dirk Stallaert van 15:30 - 16:15 (Zaal: Blauw podium)
Kom kijken naar de Mieleke Melleke Mol verhaaltjes met Urbanus er bij! Voor kindjes van 3 tot 9 jaar.

9 november - Urbanus en Dirk Stallaert signeren van 16:30 - 17:30 (stand 443)

11 november - Willy Linthout signeert van 13:00 - 15:00 (stand 443)
Meer info via:
http://www.boekenbeurs.be


Anja op bezoek bij Urbanus

Anja Daems (De Madammen, Radio 2) was deze week te gast bij Urbanus.
Urbanus, artiestennaam van Urbain Joseph Servranckx (Sint-Gertrudis-Pede, 7 juni 1949) is een Belgisch komiek, cabaretier, zanger, gitarist, stripauteur en acteur. Oorspronkelijk gebruikte hij Urbanus van Anus als artiestennaam.
Urbanus geniet zowel in Vlaanderen als Nederland al sinds 1974 grote populariteit en faam. Alhoewel hij vooral bekendstaat als komiek, werden ook zijn liedjes bekende en vaak gedraaide hits, zoals "Bakske vol met stro" (1979), "Madammen met een bontjas" (1980) en "Hittentit" (1982).
Tot 2008 waren twee films waarin hij de hoofdrol speelde, Hector (1987) en Koko Flanel (1990) de grootste Vlaamse kaskrakers in de bioscoop. Urbanus is ook een productief scenarist van stripverhalen, zoals zijn eigen vedettenstrip Urbanus en de series De Geverniste Vernepelingskes, Plankgas en Plastronneke en Mieleke Melleke Mol.
Zijn humoristische stijl kan omschreven worden als absurd, volks, subversief, anarchistisch, kinderlijk, morbide, soms vulgair en populistisch.
Beluister de vijf interviews via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/extras.php?urbanusextra=100


Urbanus start met voorbereidingen voor eigen animatiefilm

De hoop op een nieuwe Urbanus-film flakkert weer op. De komiek en productiehuis Eyeworks kregen deze week 127.500 euro ontwikkelingssteun voor hun project 'Het Vuile Goud', een animatiefilm naar de Urbanus-stripreeks. "Tot nu toe ziet het er goed uit", klinkt Urbanus voorzichtig.
Zelf wil de komiek er nog niet teveel ruchtbaarheid aan geven - daarvoor zit het misgelopen filmproject 'Altijd Tevreden' nog te vers in het geheugen - maar de start oogt veelbelovend. 'Het Vuile Goud', een animatiefilm rond de bekende figuren uit de Urbanus-strips van de komiek en Willy Linthout, kan deze keer wel op steun van Het Audiovisueel Fonds (VAF) rekenen. Voor de tweede keer al. En met unanieme goedkeuring van de commissie.
"Dat is goed nieuws, maar het kan nog honderd keer mislopen", aldus de komiek. "Daarom blijf ik ook voorzichtig. De film zit nog in een vroeg stadium en achteraf zal natuurlijk nog moeten blijken of we alles gefinancierd krijgen. Maar kom, als het VAF ons blijft steunen, hebben we toch al 'ons diploma voor goed gedrag en zeden'." (lacht)
(31 Oktober 2014)