In deze nieuwsbrief:
- The world’s biggest comics (who you’ve never heard of)
- Marc Sleen huldigt zijn stripmuur in Antwerpen in
- Belgische stripfiguren voor het eerst bijeen in een indoorpark
- Wedstrijd afgelopen
- Zomeractie Standaard Uitgeverij

The world’s biggest comics (who you’ve never heard of)

Er was eens een Turkse komiek, een Italiaanse, een Franse…. acht komieken waarvan zeven voor ons onbekende. In deze, toch wat bizarre lijst, staat Urbanus.
In het april nummer van het Britse GQ-magazine stond deze lijst, die ook online te raadplegen is.
Bekijk het volledige artikel op:
http://www.gq-magazine.co.uk/entertainment/articles/2014-04/24/best-comedians-in-the-world-2014/viewgallery/6


Marc Sleen huldigt zijn stripmuur in Antwerpen in

Antwerpen is een tiende stripmuur rijker. Een grauwe zijgevel in de Kloosterstraat werd opgevrolijkt met Nero, kapitein Oliepul en Petoetje en Petatje. Ridder Marc Sleen, de geestelijke vader van de stripfiguren, mocht zijn stripmuur zelf inhuldigen.
De intussen 91-jarige nestor van de Vlaamse strip mocht met zijn 216 Nero-verhalen en twintig stripreeksen niet ontbreken in het rijtje van illustratoren, cartoonisten en striptekenaars die de voorbije tien jaar in de Scheldestad een stripmuur hebben gekregen. Zo prijken er al tekeningen of odes aan onder meer Willy Vandersteen (Suske & Wiske), Jef Nys (Jommeke), Merho (De Kiekeboes) en het jonge Hasseltse talent Brecht Evens op Antwerpse gevels.
Deze tiende muur vormt het voorlopige eindpunt van een anderhalf uur durende wandeling langsheen alle stripmuren die het hartje van Antwerpen verbinden met het Zuid. Naast een ode aan de negende kunst dient het initiatief ook om grauwe gevels op te fleuren en de stad een hip en artistiek imago te geven.
Op de muur van Marc Sleen prijkt een fragment uit het Nero-album "De oliespuiter", met een duidelijke verwijzing naar de Antwerpse Scheldekaaien, de scheepvaart en de haven. De striptekenaar opende zijn stripmuur met een ballonloslating en werd meteen ook getrakteerd op een Antwerps bolleke.
Op de inhuldiging was onder meer Urbanus aanwezig en de kunstenaars van Art Mural, die de tien muren beschilderd hebben. Het feest eindigde op dezelfde manier als de albums van Nero: met een grote wafelenbak.
ATV heeft er een reportage over online staan met Urbanus:
http://www.atv.be/nieuws/2014-07-05/nieuwe-stripmuur-van-marc-sleen/


Belgische stripfiguren voor het eerst bijeen in een indoorpark
Antwerpen krijgt primeur: belevingspark in centraal station

Voor het eerst in de geschiedenis worden Belgische stripfiguren samengebracht in een permanent park. Antwerpen heeft de primeur. Op een unieke locatie, namelijk in het centraal station, zal eind 2015 een indoor thema- en belevingspark verrijzen: Comics Station Antwerp.
Meer info via:
http://www.comicsstation.be/pers-nl.html


Wedstrijd, Achterkant van Urbanus afgelopen

De wedstrijd 'Win Een Plaats Op De Achterkant Van Urbanus' is afgelopen en de foto die weldra de achterflap mag sieren staat online.
Bekijk naast de winnaar ook enkele andere leuke inzendingen via onze site:
http://www.urbanusfan.be/urbanusstrip/urbanusstrips.php?urbanusstrips=160


Zomeractie

De vakantie is het perfecte moment om de nieuwste albums van Suske en Wiske, Urbanus, F.C. De Kampioenen, De Kiekeboes, ... te gaan halen. Je krijgt er immers een gratis dagje subtropische waterpret of een extra voordelig verblijf bij Center Parcs bij!
Lees alles over deze actie van de wpg-site:
http://www.wpg.be/zomeractie-strips
(24 Juli 2014)