In deze nieuwsbrief:
- 158ste Urbanusstrip in de winkels: De Afgedankte Stripfiguren
- Willy Linthout over Urbanus 158
- SABAM Magazine #76: met o.a. Urbanus
- Urbanus in De Eregalerij 2014
- Urbanus in 100ste Mosselen om Half Twee van Xander De Rycke
- Alles Wat Wij Moeten Weten / What We Need To Know verkrijgbaar
- Urbanus mag podium The Jacksons opwarmen


158ste Urbanusstrip in de winkels: De Afgedankte Stripfiguren

Dokter Schrikmerg is weer op pad met een nieuwe uitvinding: vechtrobots! Hij organiseert een boksmatch en Urbanus gaat de uitdaging aan. Hij wint op overtuigende wijze, maar verwondt per ongeluk ook een van de hostessen. Hij krijgt een enkelband en wordt veroordeeld tot huisarrest. Wanneer hij stiekem thuis wegsluipt om frietjes te gaan halen, wordt hij gearresteerd en veroordeeld tot levenslange opsluiting in de Opslagplaats voor Afgedankte Stripfiguren...
Meer info via:
http://www.urbanusfan.be/urbanusstrip/urbanusstrips.php?urbanusstrips=158


Willy Linthout over Urbanus 158

Op de site van De Stripspeciaalzaak geeft tekenaar Willy Linthout commentaar op de 158ste Urbanusstrip.
Lees het interview via volgende link:
http://www.stripspeciaalzaak.be/Commentator.php#WillyLinthout01


SABAM Magazine #76: o.a. met Urbanus

Geen aprilvis maar een complete seizoensvangst in de AppStore of Google Play. Download nu GRATIS het lentenummer van ons SABAM Magazine! En ontdek er in primeur de hoogtepunten uit ons politiek debat over de toekomst van de kunstenaars, meer over het Oscaravontuur van Felix Van Groeningen & Cie, interviews met Urbanus, Koen Wauters, Jimmy Frey, Hooverphonic, Bart Herman, The Machines, Marie-Jo Lafontaine, Sabine De Vos, Jan Matthys, Ward Hulselmans, Maarten Moerkerke, Mathias Sercu en last but not least een exclusieve reactie van Monsieur Formidable himself. In onze jongste editie wacht je trouwens nog meer exclusief audio- en beeldmateriaal.
Bekijk het online magazine via volgende link:
http://www.sabam.be/nl/sabam/magazine-app


Urbanus in De Eregalerij 2014

Radio 2 en Sabam hebben zangers Salvatore Adamo en Jimmy Frey opgenomen in De Eregalerij 2014 van de Vlaamse Klassiekers.
Ook vier nummers kregen een plaats in De Eregalerij: (I See) The Lies In Your Eyes van The Machines, Bakske Vol Met Stro van Urbanus, Daar Gaat Ze van Clouseau en Ik Mis Je Zo van Will Tura.
Herbekijk het filmpje met Urbanus op onze site:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/urbanusfilm.php?urbanusfilmpjes=20140201


Urbanus in 100ste Mosselen om Half Twee van Xander De Rycke

Xander De Rycke's podcast ‘Mosselen om Half Twee’ zat op 27 februari aan z’n 100ste aflevering. Speciaal voor de honderdste aflevering deed de 26-jarige stand-up comedian met zijn maat Gilles Van Schuylenbergh beroep op één van Vlaanderens grootste komieken aller tijden Urbanus. Deze aflevering van 3,5 uur is gratis te beluisteren via iTunes, uw app of www.mosselen0130.be Meer info via:
http://www.zangtalent.be/2/nl/79/66487/Urbanus-in-100ste-Mosselen-om-Half-Twee-van-Xander-De-Rycke


Alles Wat Wij Moeten Weten / What We Need To Know

De reeks 'Alles Wat Wij Moeten Weten' van Urbanus-tekenaar Willy Linthout is sinds deze maand verkrijgbaar in het Engels. Als we meer info hierover hebben dan laten we het zeker weten. In afwachting raden we jullie aan om te bestellen waar ze Amerikaanse strips verkopen (bv. Worlds' End in Gent en Mekanik in Antwerpen).
Alles over deze reeks via:
http://www.urbanusfan.be/watwijmoetenweten.php


Urbanus mag podium The Jacksons opwarmen

Er zijn nog enkele data vrijgegeven van de festivaltour (Urbanus en De Fanfaar). Zo is Urbanus en Co de opwarmer voor The Jacksons op Suikerrock Een opsomming van deze data is te vinden op onze site:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/extras.php?urbanusextra=955
(8 April 2014)