In deze nieuwsbrief:
- De MIA’s met o.a. Urbanus
- Bakske Vol Met Stro in de Eregalerij
- Urbanus bij MAX
- Urbanus te gast in Ter Zake
- Willy Linthout vertelt in 'De Schrijver Dicteert'
- Urbanus in reeks over Wereldoorlog 1

De MIA’s met o.a. Urbanus

“Amalfi” van Hooverphonic, “We Can Only Live Today (puppy)” van Netsky feat. Billie, “I’m Your Sacrifice” van Ozark Henry en “Formidable” van Stromae. Dat zijn de genomineerde hits in de categorie “Hit Van Het Jaar” op de Music Industry Awards (MIA’s). De MIA’s worden uitgereikt op zaterdag 8 februari.
De stemming voor de MIA’s is op 19 januari afgerond. Hit Van Het Jaar was de enige categorie die nog niet is beslist. Het zijn immers de kijkers zelf die enkel kunnen stemmen tijdens de liveshow op zaterdag 8 februari op Eén.
De genomineerde hits zijn geselecteerd op basis van de verkoopcijfers in Vlaanderen en airplay op de Vlaamse radiostations, gebaseerd op de officiële gegevens van de Ultratop. Door zijn nominatie in de categorie Hit Van Het Jaar maakt Stromae kans om met acht MIA’s naar huis te gaan. Hij is één van de genomineerde artiesten die ook optreedt tijdens de liveshow.
De MIA’S worden overhandigd door onder andere Vlaams Minister van Media Ingrid Lieten, Bart Peeters, Herman Brusselmans, Jan en Ella Leyers, Lize Feryn, Matteo Simoni, Nathalie Meskens, Tanja Dexters, Tom Waes en Urbanus.
De MIA’s zijn zaterdag live te volgen op één, meer info via:
http://www.een.be/programmas/de-mias


Bakske Vol Met Stro in de Eregalerij

Donderdagavond hebben Radio 2 en Sabam zangers Salvatore Adamo en Jimmy Frey opgenomen in De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers.
Ook vier nummers kregen vanavond een plaats in De Eregalerij: (I See) The Lies In Your Eyes van The Machines, Bakske Vol Met Stro van Urbanus, Daar Gaat Ze van Clouseau en Ik Mis Je Zo van Will Tura.
Onder andere Peter Van Laet, Jelle Cleymans, Margriet Hermans en dochter Celien, Marble Sounds en Hooverphonic brachten hulde aan de zangers.
En ook Will Tura, Clouseau, The Machines en Urbanus – van wie nummers werden opgenomen in De Eregalerij – waren van de partij.
Je kan het zondag 9 februari allemaal beluisteren in de speciale uitzending, van 13.00 u tot 15.30 u op Radio 2. Maandag 10 februari is er ook een samenvatting te zien op Eén om 22u30.
Meer info via:
http://www.radio2.be/de-eregalerij/de-laureaten-van-2014


Urbanus bij MAX

In het Nederlandse-programma Tijd Voor MAX voor komende dinsdag 11 februari staat Urbanus gepland als hoofdgast van de dag.
Omroep MAX heeft naar aanleiding hiervan een leuke ervaring voor u! Het bijwonen van een uitzending van “Tijd voor MAX” met de hoofdgast van de dag: Urbanus! Op dinsdag 11 februari komt Urbanus langs in de live-uitzending van Tijd Voor MAX en u kunt er bij zijn!
Lijkt u het leuk om ook langs te komen? De uitzending vindt plaats op Dinsdag 11 februari tussen 17.35 - 18.25 uur in Studio 23 op het Media Park in Hilversum. De koffie, thee en cake staan voor u klaar!
“In het middagprogramma ‘Tijd voor MAX’ gaan Sybrand Niessen en Martine van Os met gasten in gesprek over allerlei aspecten van het leven.
Verder verrassende reportages, optredens van artiesten en een grote variëteit in onderwerpen.”
We hebben plaats voor groepen van 2 tot maximaal 20 personen.
We zijn altijd op zoek naar gezellig publiek.
U kunt ons bereiken via publiek@tijdvoormax.nl of via telefoonnummer 035-6776087
Tot snel in de studio!
Meer info over omroep Max via:
http://www.omroepmax.nl
De aflevering met Urbanus is dinsdag te bekijken van 17u30 tot 18u op Nederland 2.


Urbanus te gast in Ter Zake

Urbanus was maandag te gast in Ter Zake, n.a.v. zijn optreden voor de N-VA.
Herbekijk deze aflevering online:
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/terzake/EP_140203_Terzake?video=1.1860131


Willy Linthout vertelt in 'De Schrijver Dicteert'

Willy Linthout vertelt in 'De Schrijver Dicteert' waarom hij wel eens met Merho op restaurant wil en nog zoveel meer.
Lees het hier:
http://www.wpg.be/blog/de-schrijver-dicteert-willy-linthout


De Vulgaire Geschiedenis Van Charelke Dop

Naar aanleiding van de herdenking van WO 1 willen we nog een leuk weetje meegeven. Urbanus speelt namelijk mee in de reeks 'De Vulgaire Geschiedenis Van Charelke Dop’. Deze reeks is voor het eerst uitgezonden in 1985 en een heruitzending vond plaats in 1998 (in totaal bijna 3u TV). Of er in dit gedenkjaar ook een heruitzending komt is nergens terug te vinden.
De vulgaire geschiedenis van Charelke Dop is Vlaamse drama TV die zich afspeelt tijdens de 1e Wereldoorlog. Het naturalistisch aandoend verhaal over een ploertige oorlogsprofiteur, een domme, eigenzinnige, materialistische, gierige en gewetenloze smokkelaar, wiens grenzeloos egoïsme door een even onbegrensde schaamteloosheid met een belachelijk vertoon van vaderlandsliefde bewimpeld wordt. Schitterend bewerkt door Pierre Platteau naar het gelijknamige boek van Ernest Claes. Prachtprestatie van Jef Burm in de titelrol.
Naast Urbanus ook nog Bert André, Ludo Busschots, Lea Couzin, Gilda De Bal, Katrien de Vos, Christel Domen, enz
Meer (beperkte) info o.a. via:
http://www.imdb.com
(7 Februari 2014)