In deze nieuwsbrief:
- Urbanus vanavond in De Televisieroute
- Urbanus werkt aan tekenfilm
- Promofilmpje CD ‚Wan Troe Trie !’ online

Urbanus vanavond in De Televisieroute

Urbanus staat bekend om zijn moppen over Jezus, priesters, nonnetjes en alles wat bij de Kerk hoort. Dat viel niet altijd in goede aarde. De komiek vertelt aan Ben wat de gevolgen van die moppen waren toen hij verhuisde naar het conservatieve Tollembeek. Daar werd prompt een kapelletje verhuisd, ver uit de buurt van deze heiligschenner.
De televisieroute, zondag om 20.00u.
Meer info:
http://www.een.be/programmas/de-televisieroute/de-heiligschenner-in-urbanus


Urbanus werkt aan tekenfilm

Urbanus en productiehuis Eyeworks werken aan een animatiefilm gebaseerd op de Urbanusstrips. ‘Wanneer de film in de zalen komt, weten we nog niet’, zegt de komiek in de Gazet van Antwerpen. ’Maar de ontwikkelingsaanvraag bij het Vlaams Audiovisueel Fonds is al binnen.’ ‘Met de Urbanus-strips als basis heb ik samen met Eyeworks een scenario geschreven', vertelt de komiek uit Tollembeek. 'Ik vind het fantastisch dat er iets bestaat als het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds), maar die organisatie krijgt enorm veel aanvragen. Dat leidt ertoe dat ze daar vaak ‘Tournée générale!’ roepen, maar aan het einde van de rit slechts geld hebben voor twee pintjes.'.

Stemmetjes
'Of de film er daadwerkelijk komt, is dus nog niet zeker, maar ik hoop natuurlijk van wel. Noch Willy Linthout – de tekenaar van de Urbanus-strips – noch ik gaan instaan voor de tekeningen, maar ik zal uiteraard wel de stemmetjes leveren. De bedoeling is dat het een op zich staande bioscoopfilm wordt, volledig in de stijl van de strips.'
In 2010 werd het project Altijd tevreden – dat een komische oorlogsfilm moest worden met Urbanus in de hoofdrol – al voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat het VAF geen steun toekende. Urbanus heeft nu een ander ijzer in het vuur.


Promofilmpje CD ‚Wan Troe Trie !’ online

Sinds gisteren staat het promofilmpje online van de nieuwe Urbanus-cd. De cd zelf ligt ongeveer in het midden van de maand in de winkels.
Bekijk het filmpje via:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/discografie.php?discografie=15
(3 November 2013)