In deze nieuwsbrief:
- Het Beste Uit 30 Jaar Urbanus (strips)
- Zomeractie Standaard Uitgeverij
- Urbanus brengt nieuwe cd uit in oktober
- Humorprogramma 'Lang Leve' brengt hulde aan Urbanus
- Nieuwe dagstrip op Urbanusstrips.be

30 Jaar Urbanusstrips

Dit jaar bestaat de Urbanusstrip 30 jaar en Willy Linthout -de tekenaar van de strip- bereikt de kaap van 60 jaar. Ze vieren hun verjaardag in De Haan en doen dat met tal van leuke evenementen en activiteiten. Zo is er deze zomer in het Wielingencentrum in Wenduine een tentoonstelling met "het beste uit 30 jaar Urbanusstrips" (gratis toegang).
Er verschijnt een luxe-editie strip met "de 30 beste 1-pagina-verhalen" van Urbanus met een knipoog naar De Haan (weldra meer info over dit album op de site). Er worden nog tal van andere activiteiten georganiseerd zoals: een signeersessie met Urbanus en Willy Linthout, een filmproject rond Urbanus in Cinema Rio, een gezinsfietstocht, zoektochten, workshops,...
Het wordt een zomer om naar uit te kijken!
Van 27 juni 2013 tot en met 31 augustus 2013
Meer info via:
http://www.visitdehaan.be/nl/doen/evenementen/xpo-urbanus/2108/


Zomeractie Standaard Uitgeverij - Kids At The Movies

Ben je verzot op strips? Hou je van films en ga je graag naar Kinepolis Kids at the movies? Koop dan nu 2 strips en ga gratis naar een editie van Kinepolis Kids at the Movies!
Deze actie loopt van 17 juni tot en met 31 augustus 2013.
Meer info en voorwaarden via:
http://www.wpg.be/kinepolis/


Urbanus brengt nieuwe cd uit in oktober

Samen met zijn vriend Jean Blaute werkt Urbanus aan een nieuwe liedjes-cd. "Ik ben daar al een hele tijd mee bezig, maar we plakken er stilaan een datum op. Tegen oktober zou de plaat in de winkel moeten liggen", zegt Urbanus.
"Het worden twaalf tot dertien humoristische, tedere en kwaaie liedjes. Ik schrijf de teksten, Jean zorgt voor de muziek. Een naam heeft de cd nog niet, daarvoor is het nog te vroeg. We kunnen er rustig onze tijd voor nemen, want dat is het voordeel van te kunnen werken in Jeans thuisstudio: je hebt geen meter stress."


Humorprogramma 'Lang Leve' brengt hulde aan Urbanus

Urbanus wordt een van de eerste gasten in Lang Leve, het nieuwe humorprogramma van VTM. Daarin wordt het leven en werk van een centrale gast ontleed en nagespeeld door imitators en dubbelgangers. Niet alleen acteurs komen aan bod, ook gewone Vlamingen die op een bekendheid lijken krijgen een kans.
De kijker krijgt nooit vertoonde beelden uit het leven van de BV voorgeschoteld en leert meteen hoe een en ander echt zou kunnen zijn gebeurd. De hamvraag daarbij is hoe de gast reageert wanneer hij de beelden te zien krijgt in de studio.
Lang Leve is een programma van de makers van Tegen De Sterren Op en komt waarschijnlijk in het najaar op het scherm. Presentatie is in handen van Jonas Van Geel.
Van Geel is nu al enthousiast over zijn eerste studio-programma. " Dit is een regelrecht geschenk uit de hemel", zegt hij. "Ik mag al mijn gasten niet alleen hoogstpersoonlijk selecteren en inviteren, ik mag ze vervolgens in de studio ook nog eens ongegeneerd en spontaan de kleren van het lijf vragen."
"Het wordt ook heel boeiend om de reacties op onze filmpjes te kunnen opmeten. Onze versie van de feiten is namelijk niet altijd even, hoe zal ik het zeggen, braaf? Mijn gasten zijn stuk voor stuk kleppers voor wie ik het grootste respect heb. Ik hoef dan ook niet te vertellen dat ik het behoorlijk spannend vind om uitgerekend die mensen op hun kap te gaan zitten."


Nieuwe dagstrip op Urbanusstrips.be

Vanaf vandaag start een nieuwe dagstrip! We gaan terug naar album 149 met 'De Cesar van Cesar'. Elke dag een nieuwe strook.
Volg het verhaal op:
http://www.urbanusstrip.be/nl/dagstrip/
(24 Juni 2013)