In deze nieuwsbrief:
- Urbanus Special in de winkels
- Urbanus voor JBC
- Expo Jan Bosschaert
- Gestolen schilderijen van Jan Bosschaert
- Uitzonderlijk Vervoer, vanaf 16 april nieuw op VIER
- Urbanusstrip-deel in het nieuw

Urbanus Special in de winkels

Sinds afgelopen woensdag ligt de 11de Urbanus Special in de winkels: Hup, Holland, Hup!
Oranje boooooooooveuh, oranje boooooooooveuh! Tijd voor een eerbetoon aan onze noorderburen met deze knaloranje special met meer inhoud dan een goudakaas vol gaatjes! Drie Urbanus-avonturen, vet coole spelletjes, een puike Hollander-quiz en sodemieters veel lolletjes!
Meer info in ons vernieuwd deel:
http://www.urbanusfan.be/urbanusstrip/urbanusbuitenreeksalbums.php?urbanusbuitenreeksalbums=1011


Urbanus voor JBC

Sinds kort liggen er enkele t-shirts (zowel voor jongens als meisjes) in de JBC-winkel in uw buurt.
Meer info via:
http://www.jbc.be/nl/new/urbanus.html


Expo Jan Bosschaert

Centraal in het programma van Aarschot Gestript ! staat de tentoonstelling van Jan Bosschaert (o.a. De Geverniste Vernepelingskes).
Deze loopt nog tot en met zondag 21 april 2013 in de tentoonstellingsruimte van CC Het Gasthuis. De expo brengt een overzicht van de tekeningen en schilderijen van Jan Bosschaert. Elke Vlaming kent ongetwijfeld een werk van hem, maar weet dikwijls niet dat het van zijn hand is. Het werk van Jan Bosschaert beperkt zich immers niet alleen tot striptekenen.
Meer info via:
http://www.ccgasthuis.be


Gestolen schilderijen van Jan Bosschaert

Tijdens de opening van de expo met origineel werk van Jan Bosschaert in CC Het Gasthuis in Aarschot werd daags nadien helaas vastgesteld dat er een werk werd gestolen. Het betreffen schilderij: Evelyne IV (schilderij op doek).
Foto en meer info via:
http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts_1303.php
Op deze site staat ook een filmpje (interview) over o.a. de Vernepelingskes.


Uitzonderlijk Vervoer, vanaf 16 april nieuw op VIER

Kamagurka zorgt dit voorjaar voor Uitzonderlijk Vervoer, vanaf 16 april op VIER. Een sympathieke roadmovie waarin Kamagurka taxichauffeur van dienst wordt voor een handvol comedians. Hen veilig en op tijd afzetten voor de start van hun show is zijn enige opdracht. Kamagurka geeft onder andere Wim Helsen, Philippe Geubels, Wouter Deprez en Urbanus een lift naar hun eerstvolgende optreden.
Hoe laden Wim Helsen, Philippe Geubels, Wouter Deprez of Urbanus zich op voor een show? Hebben comedians rituelen waar ze niet van kunnen afwijken? Staat er iets speciaals op hun menu? Hoe ontdekten ze hun talent? Wanneer hoopten ze dat dit hun beroep zou kunnen worden? En wie zijn voor hen de groten der aarde? Doorheen de fijne babbels, de sanitaire maar ook de culinaire stops bij wegrestaurants brengt Uitzonderlijk Vervoer ook heel wat van hun favoriete comedyfragmenten van nationale en internationale comedians.
De eerste aflevering is met Philippe Geubels.
Meer info via:
http://www.vier.be/uitzonderlijkvervoer/programmas/uitzonderlijk-vervoer


Urbanusstrip-deel in het nieuw

Bij het verschijnen van de nieuwe Urbanus Special konden we het niet laten om het vernieuwde deel over Urbanus (De Stripheld) online te plaatsen. Dit deel is nog niet volledig uitgewerkt, maar de hoofdrubrieken voor de liefhebbers (gewone albums en buiten reeks) zijn volledig uitgewerkt.

Albums
We hebben info, soms nog heel beperkt, voor de albums tot en met midden 2014 (album 159)! Alle covers, ook te raadplegen in groot formaat, zijn in betere kwaliteit op de server geplaatst. Vanaf album 101 staat er regelmatig een 'Making Of' op, o.a. ook van alle albums die nog dit jaar verschijnen. Vanaf het 150ste album hebben we ook de achterflapfoto door Urbanus online geplaatst.
Alle info over de gewone reguliere albums via:
http://www.urbanusfan.be/urbanusstrip/urbanusstripsoverzicht.php

Buiten Reeks
Ook hier alle covers in groot formaat te raadplegen en bij de 'Spelletjesboeken', 'Urbanus Kiest Voor Koksijde' en nog zoveel andere ook de achterkant (als deze een meerwaarde bieden). En niet te missen voor de fans is de Brantano-strip 'Urbambo, De Broer Van Rambo', op de achterkant volop reclame voor de Urbanus-portefeulles. Uit 'Urbanus Kiest Voor Koksijde' hebben we het voorwoord door Urbanus online geplaatst en uit 'Standaard Uitgeverij En Strips: Een Gouden Combinatie' de reclametekst. Een leuke gag vinden we dan weer bij 'Urbanus Tegen De Drugbaron'. Bij 'De Laatste Hollander' (editie Gazet van Antwerpen / het Belang van Limburg) willen we jullie de bijzondere uitleg door Urbanus niet onthouden over dit album en bij al deze albums (GvA / BvL-albums) staat ook de achterflap online. Van dezelfde krantenuitgever hebben we nu ook van 'De Beste 10' de achterflap online staan, zeker bekijken, telkens met een leuke (speciaal voor deze reeks) gemaakte foto van Willy Linthout en/of Urbanus.
Tegen het einde van deze rubriek vinden we de Specials terug, waarbij we al kunnen meegeven dat er op 13 november een nieuwe verschijnt. Ook een tweede omnibus staat in de stijgers...
Al deze info en nog zoveeel meer via:
http://www.urbanusfan.be/urbanusstrip/urbanusstripbuitenreeks.php

In The Picture:
Bij de buiten reeks-albums vinden we ook 'Urbanus In Het Brons' terug, met hierin een Making Of van de Urbanusstrip, ook deze staat terug online:
http://www.urbanusfan.be/urbanusstrip/extra.php?urbanusstripextra=801
Tussen al de buiten reeks albums staan ook twee reeksen van 'Beste albums', nl. De Beste 10 Volgens Linthout en Urbanus (2006) (GvA / BvL) en De Beste Urbanusstrips (2011) (Het Laatste Nieuws). Om die reden hebben we ook een Top 15 door de stripspeciaalzaak en Willy Linthout's eigen Top 15 online geplaatst:
http://www.urbanusfan.be/urbanusstrip/extra.php?urbanusstripextra=1001

Meer over het vernieuwde deel in een volgende nieuwsbrief.
De homepage van het vernieuwde deel:
http://www.urbanusfan.be/urbanusstrip.php
(12 April 2013)