In deze nieuwsbrief:
- Rondvraag (enquête) Mieleke Melleke Mol
- Harlem Shake meets Urbanus
- De Geverniste Vernepelingskes (Maandblad Ché)
- Ook voor de politierechter blijft Urbanus de grapjas
- Eerste Brabant Strip van 2013 in het teken van Willy Linthout
- Luxekalender 30 jaar Spirit (Culturele Vereniging Temse)
- Tentoonstelling 30 jaar Culturele Vereniging Spirit
- Ché Mannenblad-actie

Rondvraag (enquête) Mieleke Melleke Mol

Via deze weg vragen we (en de makers van de strip) 1 minuutjes van uw tijd om tien korte vraagjes ivm Mieleke Melleke Mol te beantwoorden. Deze vragen zijn op 1 na (leeftijd) allemaal door middel van selectie te beantwoorden. Ouders mogen uiteraard in naam van hun kinderen ook deze lijst overlopen.
Alvast bedankt, in naam van de makers van de strip.
Surf snel naar:
http://www.urbanusfan.be/urbanusvertelt/rondvraag.php


Harlem Shake meets Urbanus

De hele wereld danst de Harlem Shake, dus kan ook Urbanus niet ontbreken... De Vlaamse komiek zet letterlijk zijn beste beentje voor op de tonen van de Harlem Shake. Het concept is simpel. Je neemt het liedje Harlem Shake, en laat de eerste 15 seconden één iemand uit de bol gaan. De anderen doen alsof hun neus bloedt. Na 15 seconden springt het beeld over naar een ander shot waarop iedereen als een gek begint te dansen. Vooral de verkleedpartijen in deel twee ogen hilarisch.
Bekijk het filmpje via volgende link:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/tv/harlemshakemeetsurbanus.htm


De Geverniste Vernepelingskes in Ché

In de Ché van maart (13 jaar Ché, nu in de winkels) staat voor het eerst een Vernepelingskes door Urbanus getekend. De fans die de luxe uitgave hebben van deze strip kennen het werk van Urbanus al, maar nu dus ook voor de liefhebbers voor het eerst beschikbaar in Ché. Wel voor het eerste in ingekleurd!
We geven nog even mee dat deze maand uitzonderlijk een (scenario)schets ingekleurd is geweest, bedoeling was dat deze gag uitgewerkt werd door een andere tekenaar. Volgende maand verschijnt dan een gag volledig door Urbanus uitgewerkt.
Meer info over dit maandblad via:
http://www.che.be


Ook voor de politierechter blijft Urbanus de grapjas

Urbanus is door de Oudenaardse politierechter veroordeeld tot twee keer 110 euro boete voor een snelheidsovertreding en rijden zonder keuringsbewijs. ‘Door flitspalen in te stellen op vijftig kilometer per uur worden zelfs lijkwagens geflitst', zei Urbanus en hij toverde daarmee een glimlach om de mondhoeken van politierechter Gilbert Callens.
Lees via volgende link het volledige (grappige) verslag:
http://www.urbanusfan.be/nieuwsbrief/bericht2013.php?nieuws=239


Eerste Brabant Strip van 2013 in het teken van Willy Linthout

In het eerste Brabant Strip-magazine van 2013 staat Willy Linthout volledig in the picture. Hij heeft ook een mooie, grappige (Urbanus)cover voor het magazine voorzien.
Het magazine is enkel voor leden (25 euro / jaar), bekijk via volgende link alle voordelen voor leden, naast de 5 magazines / jaar:
http://www.brabantstrip.be/brabantstrip/lidworden/lid.htm
Meer info over Brabant Strip en de cover door Willy Linthout via:
http://www.brabantstrip.be


Luxekalender 30 jaar Spirit

Temse is Vlaanderens stripgemeente bij uitstek. Nagenoeg alle grootmeesters van de Vlaamse strip zijn er gevierd, met telkens een waaier aan activiteiten. De uitgave van luxe-albums vormt een constant hoogtepunt.
Ter ere van 30 jaar Spirit werden alle luxe-albums verzameld in 1 kalender (elke maand bevat de opdruk van 2 covers), dewelke op gelimiteerde opgave van 150 exemplaren werd gedrukt (A4-formaat).
Deze luxekalender kan u thans in huis halen voor slechts 5 euro excl. verzendingskosten, dan wel 7,5 euro incl. verzendingskosten in België. U kan intekenen via rekeningnummer BE41-7370-0542-8710 van Spirit, August Wautersstraat 10 te 9140 Temse.
Contact opnemen via mail: jan.eeckelaert@telenet.be


Overzichtstentoonstelling 30 jaar Culturele Vereniging Spirit

Er zullen affiches, nieuwjaarskaarten van strips, foto's van vieringen, uitnodigingen, strips uitgegeven in eigen beheer... te zien zijn, kortom alles wat met de werking van 30 jaar vereniging te maken heeft.
Wanneer: van 13/04/13 tot 28/04/13
Open: zaterdag van 14:00 tot 18:00
zondag van 10:00 tot 12:00 en 14:00 tot 18:00
Waar: Gemeentemuseum Temse - Kasteelstraat 16, 9140 Temse
Prijs: Gratis
Organisatie: Gemeentelijk Cultuurcentrum Temse
Contact: museum@temse.be - Tel. +32 3 7101252
Links: www.temse.be


Ché Mannenblad-actie

Tijdelijke actie: Ché, nu met 10 filmtickets van Kinepolis! Bij aankoop van een jaarabonnement op Ché voor slechts € 59, krijgt u niet enkel 12 maanden lang Ché in uw bus. U ontvangt ook gratis 10 cinematickets van Kinepolis (incl. verzending), waarde: meer dan 59 euro!
Meer info over deze actie via:
http://www.mannenblad.be
(23 Februari 2013)