Hieronder het relaas van De Geverniste Vernepelingskes-soap. In drie bedrijven, het vierde is in de maak.

1. Opvolger van Jan Bosschaert

De opvolging van Jan Bosschaert als tekenaar van De Geverniste Vernepelingskes veroorzaakte een onvoorziene estafette. Na amper één aflevering in het maandblad Ché door Dirk Stallaert en vervolgens de mededeling dat Urbanus de kortverhaaltjes voortaan zelf zou tekenen, kwam Steven Dupré in de kijker. Zijn eerste (en laatste, zie verder) Vernepelingskes-verhaal staat in het februarinummer van Ché dat op dinsdag 22 januari is verschenen. O.a. de eerste pagina van deze gag is terug te vinden op de site van de Stripspeciaalzaak en natuurlijk ook de fansite.
Meer info via:
http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts.php#StevenDupre


2. Interview met Steven Dupré n.a.v. zijn tekenwerk voor De Vernepellingskes

Stripelmagazine had begin van de maand een interview met Steven Dupré n.a.v. zijn tekenwerk voor De Geverniste Vernepelingskes. Dit mini interview is terug te vinden op hun site en de fansite.
Het interview en meer info via:
http://www.stripelmagazine.be/steven-dupre-tekent-de-geverniste-vernepelingskes/


3. Nieuws heet van de naald...

De tekenaarswissels bij de stripreeks De Geverniste Vernepelingskes krijgt een serieus soapgehalte. Nadat Jan Bosschaert besloot om een pauze te nemen als tekenaar van de strip, die BV’s letterlijk in hun bloot gat zet, werd Dirk Stallaert als zijn opvolger aangeduid. Toen Stallaert na twee pagina’s afgewerkt te hebben het werk aan de strip niet meer zag zitten, besloot Urbanus de strip zelf te tekenen. Niet voor lang echter want twee weken terug bleek plots Steven Dupré zich te smijten als de tekenaar van De Geverniste Vernepelingskes. Twee afleveringen tekende de Dupré, de Bronzen Adhemar winnaar van 2011, waarvan de eerste nu werd gepubliceerd. De tweede aflevering zal echter nooit gepubliceerd worden. De pagina’s werden immers geweigerd door de redactie van Ché, het maandelijks magazine waarin de strip wordt voorgepubliceerd, omdat de tekenstijl niet karikaturaal genoeg is. Onbegrijpelijk maar alles kan in tijdschriftland. Exit Steven Dupré dus. En wie gaat de strip nu tekenen? Urbanus gooit zich weer naast scenarist op als de tekenaar van de humoristische stripreeks. Tot nu toe dan. Want straks kan weer een nieuwe tekenaar gevonden zijn...
Bron: http://www.stripelmagazine.be/de-geverniste-vernepelingskessoap-steven-dupre-tekenaar-af

Het vervolg weldra in een volgende nieuwsbrief....
(27 Januari 2013)