In deze nieuwsbrief:
- Tweede Urbanus-kledinglijn richt zich ook op meisjes
- Vernepelingskes-gag door Dirk Stallaert in de Ché
- Dirk Stallaert zet Geverniste Vernepelingskes toch niet verder
- Urbanus-strip essay in Stripmagazine
- Urbanus Zelf! komt naar Nederland, vanaf september 2013

Tweede Urbanus-kledinglijn richt zich op meisjes

Begin oktober van dit jaar lanceerde komiek, stripheld en stripmaker Urbanus zijn eigen kledinglijn voor jongens. De eerste kledingcollectie was zo’n succes dat er nu ook een vervolg komt, dat zich ook zal richten op meisjes. "Terwijl er toch ook meisjes zijn die de stripverhalen van Urbanus lezen, was de eerste collectie enkel voor jongens. Daarom is de nieuwe collectie ook voor meisjes. Ik weet nog niet precies wat het wordt, maar ik kan nu al zeggen dat het geen sekslingerie wordt", vertelt Urbanus.
Hoe de kledingstukken eruit zullen zien, is nog niet duidelijk. De jongenskleding van Urbanus was niet door de auteur zelf ontworpen, maar wel geïnspireerd door de stripreeks en door Urbanus ‘gepimpt’, bijvoorbeeld met grappige teksten op de labels.
De meisjeskledinglijn komt in de loop van januari 2013 in de rekken. Intussen is Urbanus zelf nog volop op tournee met zijn show ‘Urbanus zelf!’: tot mei 2013 in Vlaanderen en vanaf september 2013 ook in Nederland! Meer info hierover volgt nog!


Vernepelingskes-gag door Dirk Stallaert in de Ché

Sinds deze week ligt de nieuwe Ché (Januari 2013) in de winkels, één om te koesteren, want in dit maandblad voor het eerste en waarschijnlijk enigste keer (zie verder) een Vernepelingskes-gag uitgewerkt door Dirk Stallaert.
De schetsen van deze gag staan weldra op de fansite!
Meer info over Ché via:
http://www.che.be


Dirk Stallaert zet Geverniste Vernepelingskes toch niet verder

Dirk Stallaert zal dan toch niet De Geverniste Vernepelingskes overnemen van Jan Bosschaert. Dat vertelt hij in een interview in het stripblad Brabant Strip Magazine. Urbanus, die tot nu de scenario’s voor de strip schreef, zal de reeks nu ook zelf tekenen.
Half november 2012 werd het goede nieuws aangekondigd dat Dirk Stallaert het tekenwerk van de stripreeks De Geverniste Vernepelingskes van Jan Bosschaert zou overnemen. In de strip laat scenarist Urbanus allerhande BV’s in hun bloot gat op een plezante manier het stripkader betreden. Stallaert, die samen met Urbanus ook Mieleke, Melleke, Mol en Plankgas en Plastronnekemaakt, zag deze nieuwe uitdaging eerst helemaal zitten. In het 193ste Brabant Strip Magazine vertelt de striptekenaar nu echter dat hij de opdracht toch aan zich laat voorbijgaan. “Elf dagen hebben die twee pagina’s mij gekost – tussendoor nog een cover getekend, oké -, maar dat is dus veel te lang, zelfs voor een nieuw project dat voorafgaande studie vergt. Ik zag de bui dus hangen en heb tijdig mijn opdracht teruggegeven. Mijn kameleontitel kan ik nu wel écht inleveren, zonder spijt overigens”, aldus Stallaert.


Urbanus-strip essay in Stripmagazine

In het december nummer van Stripmagazine staat een drie pagina's groot essay over de Urbanus-strip! Helder en duidelijk schrijft Tom Wouters (eindredacteur bij PC Magazine) over de Urbanus-strip in z'n jeugdjaren. Heel herkenbaar voor alle jonge en iets minder jonge fans.
Op de achterkant van dit magazine staat trouwens, zoals altijd, een Plankgas en Plastronneke-gag.
Meer info over dit gratis magazine via:
http://www.stripturnhout.be


Urbanus Zelf! vanaf september 2013 in Nederland

Hij komt naar Nederland, niet de Sint, die is al lang terug weg, maar Urbanus! Het eerste optreden in jaren is trouwens al voor deze maand, op 29 december in Terneuzen. De echte tour in Nederland start pas in september, wegens een volle agenda tot dan in Vlaanderen.
Meer info volgt hierover later, oa via de nieuwsbrief.
(19 December 2012)