In deze nieuwsbrief:
- Urbanusstrip: Het verbeterde Testament in de winkels
- De Krottenwijkagent in de AppStore
- Jan Bosschaert tekent Antwerpse cafés + tentoonstelling

Het Verbeterde Testament in de winkels

Sinds vandaag ligt het 151ste Urbanus-strip-album in de winkels.
God komt op bezoek in de klas van Urbanus en ontdekt dat het heel erg gesteld is met de godsdienstige kennis van de Tollembeekse jeugd. Als straf moet het hele dorp de schepping herbeleven, te beginnen bij Cesar en Eufrazie als Adam en Eva? Gaat dat ooit nog goedkomen? Wordt dit een verbeterde versie van de Bijbel?
Meer info via:
http://www.urbanusfan.be/stripheld/gewone/151.htm


De Krottenwijkagent in de AppStore

Album 16, De krottenwijkagent, is nu in de appstore beschikbaar voor slechts •0,89! Download snel gratis de Urbanus-app en herbeleef dit hilarische avontuur op je iPad! Wij wensen je veel leesplezier!
Via iTunes in de AppStore.


Jan Bosschaert tekent Antwerpse cafés

In Grand Café Modeste op het Antwerpse Zuid loopt nog tot 13 januari 2013 een kleine maar originele expo met nieuw werk van Jan Bosschaert, onder de titel ŒCafés van Antwerpen‚. Initiatiefnemer van het project is de Franse cartoonist Eric Lorillier, die al enkele jaren in Antwerpen woont. Bedoeling is om de sfeer van de stad, en in dit geval die van de typisch Antwerpse cafés, in tekeningen te vatten. In het kader van het project ruilde Jan Bosschaert de laatste tijd regelmatig zijn atelier voor een van de vele cafés die hem werden aangeraden. Het resultaat is een reeks sfeervolle schetsen waarin de tekenaar niet alleen de interieurs maar vooral de cafébezoekers en het personeel snel en treffend op papier heeft gezet.
De tentoonstelling is te zien op de bovenverdieping van het Grand Café Modeste, op de hoek van de Wapenstraat en de Waalse Kaai. Vlakbij loopt in Galerie Van Campen & Rochtus nog tot 22 december 2012 een andere tentoonstelling met werk van Jan Bosschaert: ŒTarpan II‚. Daarover leest u meer op de site van Strip Turnhout:
http://www.stripturnhout.be/2012/11/tarpan-ii-jan-bosschaert-toont-1000-schetsen-en-1-schilderij/
(12 December 2012)