In deze nieuwsbrief:
- Urbanus Verovert De Modewereld @ JBC
- Boekenbeurs van start
- Boekenbeurs events om niet te missen
- Signeersessies @ Boekenbeurs
- Interview Willy Linthout op Radio 1 online
- Uitgebreid interview van Stripspeciaalzaak met Willy Linthout
- Steven De Rie maakt strips over Antwerpen
- Urbanus Zelf 2012-2013 (Laatste kansen om erbij te zijn)


Urbanus Verovert De Modewereld @ JBC

Sinds een goede week ligt de Urbanus-collectie bij JBC. Om dit te vieren geven we nog eens een overzicht van alle info die we hierover online hebben staan:

Fotospecial lancering door de fansite:
http://www.urbanusfan.be/linthout/foto/urbanusmode/urbanusmode.htm
Fotospecial lancering door Standaard Uitgeverij:
http://www.urbanusfan.be/linthout/foto/urbanusverovertdemodewereld/urbanusverovertdemodewereld.htm
Fotospecial met de officiële foto's van JBC:
http://www.urbanusfan.be/linthout/foto/jbc/urbanusmodejbc.htm

Reportage Ring TV:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/tv/moderingtv.htm
Reportage VTM:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/tv/modevtm.htm
Reportage Rob TV:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/tv/moderobtv.htm


Boekenbeurs van start

De boekenbeurs gaat weer van start en hoe! Op 1 november stelt Willy Linthout in de Gele Zaal zijn striproman Wat Wij Moeten Weten voor. Hierna staan Urb en Boss u op te wachten aan de stand van WPG (Standaard Uitgeverij) met hun Vernepelingskes.
Meer info in het overzicht hieronder.


Boekenbeurs events om niet te missen (beide op 1 november)

Het beste van de Bij
De Bezige Bij stelt de nieuwe boeken voor o.a. Willy Linthout met zijn striproman Wat wij moeten weten. Van 20:00 tot 21:30 in de Gele Zaal

Exclusieve signeersessie van De Geverniste Vernepelingskes
Koop de nieuwe strip van De Geverniste Vernepelingskes en ontvang een glaasje cava en andere lekkernijen! Strike a pose in onze photobooth en maak kans op een uniek zelfportret door Jan Bosschaert!
Jan Bosschaert & Urbanus - Donderdag 1 november van 19u30 tot 22u00 - Stand 440 (De Geverniste Vernepelingskes)


Signeersessies @ Boekenbeurs

Hieronder alle signeersessies van de reeksen waarvan info terug te vinden is op www.urbanusfan.be.

Willy Linthout - Do 1 nov - 18u00 tot 20u00 - Stand 401 - Wat Wij Moeten Weten
Jan Bosschaert & Urbanus - Do 1 nov - 19u30 tot 22u00 - Stand 440 - De Geverniste Vernepelingskes
Willy Linhout - Zo 4 nov - 13u00 tot 15u00 - Stand 440 - Urbanus-strips
Willy Linthout & Urbanus - Za 10 nov - 15u00 tot 17u00 - Stand 440 - Urbanus-strips
Jan Bosschaert - Zat 10 nov - 13u00 tot 15u00 - Stand 440 - De Geverniste Verneplingkes
Dirk Stallaert & Urbanus - Zo 11 nov - 13u00 tot 15u00 - Stand 440 - Urbanus Vertelt
Dirk Stallaert & Urbanus - Zo 11 nov - 15u30 tot 17u00 - Stand 201 - Urbanus Vertelt


Interview Willy Linthout op Radio 1 online

Het interview dat Radio 1 had met Willy Linthout, afgelopen zondag, is te beluisteren online via de Radio 1 website!
Meer info via volgende link:
http://www.radio1.be/programmas/touche/willy-linthout?utm_source=mailmotor&utm_medium=email&utm_campaign=NB+DPPS+43/12


Uitgebreid interview van Stripspeciaalzaak met Willy Linthout.

De Stripspeciaalzaak had ook een uitgebreid gesprek met Willy Linthout en heeft dit in een pdf-bestand gegoten. Een aanrader voor elke stripfan.
Download het bestand via volgende link:
http://www.stripspeciaalzaak.be/Interviews/WillyLinthout.pdf


Steven De Rie maakt strips over Antwerpen

Antwerpen is een eerbetoon in stripvorm rijker, en dat nieuwe stripalbum vloeide nochtans uit de pen van een Nederlandse tekenaar: Steven De Rie. Deze woont weliswaar al sinds jonge leeftijd in België: zijn ouders verhuisden van Amsterdam naar Mechelen, maar zelf was hij meer voor Antwerpen gewonnen. Steven De Rie werkt onder meer mee aan de albums van Urbanus: hij neemt hiervoor de ininkting voor zijn rekening. Hij heeft echter ook heel wat strips op zijn eigen naam staan, waaronder de reeksen De stille getuige en Doodlopende straten. Daarnaast is hij de huistekenaar van het Vlaams Stripcentrum in Wilrijk. Jaarlijks ontwerpt hij er de affiche voor de Wilrijkse stripdagen, en tijdens de meest recente editie (in maart 2012) stelde hij er ook zijn album Wijsneuzen in Wilrijk voor.
Zijn nieuwste album kreeg de titel Allemaal op het plein mee, en situeert zich op en rond het Antwerpse De Coninckplein. Net als Wijsneuzen in Wilrijk is dit één van de drie Antwerpse strips die De Rie maakte in opdracht van de stad; eerder verscheen ook al Spice en Space en de Prikkelburger van Deurne. In Allemaal op het plein worden heel wat herkenbare en historische aspecten van het De Coninckplein en de stationsbuurt verwerkt.
Vanaf nu tot en met 4 november 2012 loopt in de Permekebibliotheek (gelegen op het De Coninckplein) een gratis tentoonstelling rond Allemaal op het plein.


Urbanus Zelf (Laatste kansen @ De Roma te Antwerpen)

Vier jaar na Urbanus Vobiscum, de fantastische hommage die hem werd gebracht door het Vlaamse artiestengild, staat Vlaanderens bekendste en door jong en oud gewaardeerde komiek Urbanus weer op het podium. Helemaal op z‚n eentje dit keer. Urbanus Zelf! Vol ijdelheid, wraakzucht, aplomb, gene en zelfvertrouwen. Om weg te lopen van alles wat er goed gaat in de wereld en daar eens goed mee te lachen. De fans die hem kennen van op de planken, op gravel, tv, het witte doek, WOII, grammofoonplaten, cd‚s, hiërogliefen en stripboeken worden met open armen verwacht. Collectioneurs stoffen hun elpees Leevend, Volle maan, Drie sprookjes, Is er een Urbanus in de zaal?, Plastiek Zakske enzovoort af en genieten van hits als Hittentit, Madammen met een bontjas, Quand les zosiaux chantent dans le bois, Publiciteitsjaren, Bakske vol met stro, 1-2-3- rikke tikke tik, Poesje stoei, Enter Sandman, The Edge of Glory en een pak nieuwe liedjes. Urbanus speelt ze allemaal, helemaal levend en gespeeld met zijn gitaartje. De liedjes worden uiteraard aan mekaar geveterd met sketches, oneliners, twoliners en visuele onnozelheden. De veertien uur durende show werd om praktische redenen ingekort tot twee uur. Afhankelijk van de tijd dat Urbanus in de coulissen aan de zuurstoffles moet hangen. Het theaterstof was al een paar jaren in zijn neusgaten aan het kriebelen, maar door de op stapel staande film die hij zou maken werd dit plan telkens naar vanachteren geschoven. De financiering van de film raakte niet echt rond en die hebben ze dan maar voorlopig in de koelkast gestoken. Niet getreurd echter, hierdoor krijgt Urbanus weer de ademruimte om zijn oren en poten uit te slaan op het podium.
Vrijdag 2 en zaterdag 3 november in De Roma te Antwerpen. Hiervoor zijn nog kaarten beschikbaar, zowat de laatste voor de tour 2012-2013, mis dit niet.
http://www.deroma.be
(30 Oktober 2012)