In deze nieuwsbrief:
- Urbanus neemt afscheid van De Heideroosjes
- Urbanus verovert de medewereld
- Urbanus 150ste komt eraan (wedstrijd)
- Urbanus App beschikbaar
- Site Nieuws: re-design 'Wat Wij Moeten Weten'
- Site Nieuws: re-design 'De Geverniste Vernepelingskes'

Urbanus neemt afscheid van De Heideroosjes

Urbanus kreeg het bijzonder moeilijk toen hij vernam dat één van zijn favoriete bands zijn laatste adem uitblies.
Urbanus en de Heideroosjes, dat waren steeds twee handen op één buik. De Hollandse punkband startte ooit met een cover van Urbanus - de legendarische Kodazuur. Maar diezelfde Heideroosjes stoppen er nu na 23 jaar mee. It's better to burn out than to fade away, zeggen ze zelf.
Ter gelegenheid van hun afscheid hielden ze nog een 2 x 2 afscheidsconcerten, op 21 en 22 september in de Melkweg (NL) en op 28 en 29 september in de Ancienne Belgique. Het begin van hun concert was een filmpje van Urbanus, die bijzonder triest is over het heengaan van de band. Dus trok hij op bedevaart naar het graf van de Heideroosjes, zoals alleen Urbanus dat kan.
Bekijk het filmpje online via:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/tv/heideroosjesafscheid.htm


Urbanus verovert de modewereld

Kledingketen JBC lanceert namelijk de eenmalige Urbanus for JBC-collectie om extra luister bij het honderdvijftigste album te zetten. Meisjes worden uitgesloten want de collectie is enkel voor jongens. Urbanus himself is niet de ontwerper van de kleding die uit sweaters en T-shirts zal bestaan. De ontwerpen zijn gebaseerd op de strips met een extra touch van de komiek. Op de etiketten bijvoorbeeld, waar teksten als "Als hier uw nek staat, staat uw kop al goed" op staan. "Als het na zeven verkochte T-shirts niet op zijn gat valt, komt er misschien meer", geeft urbanus nog mee zodat het niet per se eenmalig hoeft te blijven.
Weldra meer info hierover beschikbaar.


Urbanus 150ste komt eraan (wedstrijd)

Deze maand verschijnt Urbanus 150 bij Standaard Uitgeverij. De Stripspeciaalzaak wilden wel eens weten welke de favoriete albums zijn. Stel daarom je top 10 samen en stuur die naar hun op. Uit alle inzendingen loten we 5 winnaars die elk een gesigneerd exemplaar van Urbanus 150 winnen en 1 winnaar die een uniek Urbanus-T-shirt wint.
Meer info via:
http://www.stripspeciaalzaak.be/Wedstrijd_Urbanus.htm

Goed nieuws! Vanaf nu ook jouw favoriete Urbanus-album te lezen op iPad!

Deze toepassing maakt het uiterst gemakkelijk om een hele verzameling van avonturen van Urbanus op iPad aan te leggen en die overal mee te nemen. Je kunt ze lezen per twee stroken, liggend georiënteerd. Als je het lezen wil onderbreken, dan onthoudt deze toepassing de pagina waar je gestopt bent. Wil je vooruit dan zijn er handige navigatiebalken die een snelle zoekfunctie ondersteunen.
Een Urbanus-strip gaat vrijwel altijd over een jong ventje (Urbanus) dat al van zijn geboorte een baard heeft. Zijn vader (Cesar) is vooral bezig met pijproken en bier drinken. Zijn moeder (Eufrazie) is vroom en houdt zich bezig met Maria-beeldjes afstoffen en breien. Hij heeft ook een hond die uit 2 delen bestaat (Nabuko Donosor) en een sprekende vlieg (Amedee), die eigenlijk best intelligent is.
Meer info in de App-store of via:
http://itunes.apple.com/be/app/urbanus/id530428416?mt=8&ign-mpt=uo%3D4

Site Nieuws: re-design 'Wat Wij Moeten Weten'

Op het ogenblik dat de uitgeverij uitpakt met hun App zijn we bijna even trots met ons re-design van de site. Groot nieuws voor het nu nog beperkte aanbod, bedoeling is uiteraard dat gans de site in het nieuwe kleedje wordt gestoken, maar we zijn gestart met de reeks 'Wat Wij Moeten Weten'. Van deze reeks, door Urbanus-tekenaar Willy Linthout, is onlangs de integrale versie verschenen. Dit album, dat naast de vier eerder verschenen hoofdstukken (2 hoofdstukken per album) bevat ook nog vier extra hoofdstukken en heeft een bijlage met originele scans uit het echte boek.
In de eerste plaats hopen we met dit re-design de site toegankelijker te maken voor tablets, smartphones, enz alle filmpjes zullen bijvoorbeeld plug-in vrij te bekijken zijn. Hiervoor is wel een recente browser nodig met HTML 5 ondersteuning.
Naast de recente info van het laatste albums (dat reeds in de winkels ligt) hebben we ook nog een tweede interview / filmpje online gezet.
Alle opmerkingen, suggesties, enz over dit nieuwe design zijn steeds welkom via info@urbanusfan.be
Alvast veel surf-plezier:
http://www.urbanusfan.be/watwijmoetenweten.php


Site Nieuws: re-design 'De Geverniste Vernepelingskes'

Navigeren zonder nog langer een muis nodig te hebben, dat was mee het idee bij het re-design van de site. In de eerste plaats denken we dan aan het gebruiksgemak voor tablet-gebruikers. De nieuwe cover (van het gewone en luxe album) staat online evenals: alle foto's in groot formaat, ook een extra foto van Urbanus met goede vriend Marc Sleen. Bij de filmpjes hebben we enkele nieuwe reportages online staan en vier filmpjes die bewijzen dat Urbanus ook bij de dagdagelijkse bezigheden het meest onverwachte meemaakt.
Ook hier zijn alle opmerkingen, suggesties, enz over dit nieuwe design zijn steeds welkom via info@urbanusfan.be
Alvast veel kijk- en surfplezier:
http://www.urbanusfan.be/degevernistevernepelingskes.php
(09 Oktober 2012)