In deze nieuwsbrief:
- Urbanus Specia(a)l 9: Volle Pamper in de winkels
- Gastronomische ontmoetingsavond met o.a. Willy Linthout
- Sint-Niklaas viert ereburger Marc Sleen (Willy Linthout signeert)

Urbanus Specia(a)l 9: Volle Pamper

Sinds gisteren ligt de nieuwe Urbanus Speci(a)l in de winkels.
Urbanus is nooit echt volwassen geworden, maar in deze special gaan we terug naar zijn kindertijd. Een en al volle pampers en neuspeuteren dat de klok slaat in deze special vol kinderziektes, papflessen en snotvallingen. Geen boek voor luieriken!
Meer info over dit album via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/stripheld/buitenreeks/urbanusspecial09.htm


Gastronomische ontmoetingsavond o.a. Willy Linthout

"De Hotelschool van Koksijde is de school die de laatste decennia de grootste chefs heeft afgeleverd. Wilt u eens in aanwezigheid van uw favoriete striptekenaar een avondje in de watten gelegd worden door de toekomstige groten van keuken en zaal, reserveer dan zo vlug mogelijk, want de plaatsen zijn beperkt. Merho van De Kiekeboes, Willy Linthout van onder andere de Urbanus-reeks en Hec Leemans van onder andere F.C. De Kampioenen zijn die avond de gastheren."
Bekijk de flyer (met meer info op) via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/stripheld/merchandising/posters/gastronomischtafelen.htm


Sint-Niklaas viert negentigste verjaardag van ereburger Marc Sleen (Willy Linthout signeert)

Op 30 december 2012 zal Marc Sleen, geestelijke vader van Nero, zijn negentigste verjaardag vieren. In de aanloop naar die verjaardag stelt de bibliotheek van Sint-Niklaas nu zaterdag, 15 september 2012, al een tentoonstelling voor met als titel 'Jawaade! Marc Sleen 90'. De tekenaar woonde ruim vijftien jaar in Sint-Niklaas en een heel aantal van zijn personages kwamen er tot stand. Hij is tevens ereburger van de stad.
Het startschot voor het eerbetoon aan de tekenaar, dat naast een tentoonstelling ook heel wat andere activiteiten zal omvatten, wordt nu zaterdag gegeven met ˆ jawel ˆ een groots wafelfestijn. Daarnaast staat er op 15 september een stripbeurs op het programma, met signeersessies van Willy Linthout en Hec Leemans. Ook Marc Sleen zelf zal bij de opening aanwezig zijn.
Het Marc Sleen-project, dat door de bibliotheek van Sint-Niklaas in samenwerking met o.m. het Stadsarchief, Bibliotheca Wasiana, KaHo Sint-Lieven, het CC en de cultuurdienst wordt georganiseerd, loopt van 15 september tot en met 28 oktober 2012. Tijdens heel deze periode kunnen bezoekers in de bib terecht voor een expo met originele tekeningen, briefkaarten, (familie)foto‚s en nog veel meer. De nadruk ligt steeds op Sleens verbondenheid met Sint-Niklaas, en er is dan ook ruim aandacht voor Het B-Gevaar, dat zich in Sint-Niklaas afspeelt. Aansluitend vindt de rondreizende tentoonstelling ŒAllemaal beestjes‚ van Strip Turnhout ˆ een expo rond Sleens interesse voor het dierenrijk ˆ tot 28 oktober onderdak in de bibliotheek van Sint-Niklaas.
Naast de expo staan o.m. een stripleesgroep, begeleide stadswandelingen en workshops striptekenen op het programma. Op zondag 7 oktober wordt de documentaire Zondagskind vertoond, over leven en werk van Marc Sleen.
(Bron: http://www.stripturnhout.be)

Alle praktische informatie en het volledige programma vindt u via volgende link:
http://bib.sint-niklaas.be/nieuws/project-marc-sleen-15-september-28-oktober-2012
(13 September 2012)