In deze nieuwsbrief:
- Urbanus troost kleine Milan
- Is de opvolging van Urbanus met de kleine Milan verzekerd?
- Alles wat wij moeten weten over het leven (nu in de winkels)
- Wat Wij Moeten Weten integraal (artikel De Stripspeciaalzaak)
- Wat Wij Moeten Weten in De Standaard
- Gastronomische ontmoetingsavond met o.a. Willy Linthout op 22 november 2012


Urbanus troost kleine Milan

Wellicht keek u vrijdagavond ook met vertedering naar de kleine Milan (5) uit Dendermonde die in Belgium‚s Got Talent (VTM) Urbanus kwam imiteren. De jury was evenwel van oordeel dat Milan net iets te weinig talent in huis had en moest hem wegsturen met een "nee".
Maar het VTM-magazine Voor de show slaagde er het voorbije weekend in Milan een mooie troostprijs te bezorgen. Samen met zijn ouders mocht hij op bezoek bij de echte Urbanus in Tollembeek. De reportage over de ontmoeting ziet u vanavond om kwart over zes op VTM. We kunnen u alvast verklappen dat beide Urbanussen samen een liedje zongen en dat er zelfs cadeautjes aan te pas kwamen.
(Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120902_00280536&_section=60942335&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=nieuwe-week )


Is de opvolging van Urbanus met de kleine Milan verzekerd?

Milan is één van de jongste kandidaten voor 'Belgium's Got Talent'. Volledig uitgedost als zijn idool Urbanus, inclusief bretellen en baard, zingt hij mee het bekende nummer 'Ge Moogt Naar Huis Gaan'.
Herbekijk via youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=PDOSPT91Rdc#t=01m32s


Alles wat wij moeten weten over het leven staat in het nieuwe boek van Willy Linthout

Karel, Valère en Roger zijn drie broers die er het beste van proberen te maken. Karel en Valère drinken. Dat maakt het er niet makkelijker op om het leven langs lijnen van geleidelijkheid te laten lopen. Wat dan ook niet gebeurt. De wereld is soms wreed, ondankbaar, maar ook betoverend en hilarisch. Die uitersten aanvaarden, daar gaat Wat wij moeten weten over. Het is een tragikomisch meesterwerk dat eenieder zal aanspreken die zich afvraagt wat het leven eigenlijk voorstelt.
Gelukkig kunnen de personages in geval van nood 'den boek'‚ raadplegen. In dat magische naslagwerk verzamelt de moeder van de beroemde tekenaar W.L. tal van feiten en recepten. De geheime kennis verklaart zogoed als alles en vormt dan ook de gedroomde rode draad in deze fascinerende striproman.
Vanaf vandaag in de winkels, het derde deel uit deze reeks.
Meer info via:
http://www.wpg.be/boeken/graphic-novel/isbn/9789085424000/wat-wij-moeten-weten/?zoekwoord=wat%20wij%20moeten%20weten


Wat Wij Moeten Weten integraal

Tot nu toe ontbrak de integrale editie van Willy Linthouts Wat Wij Moeten Weten op alle aankondigingslijsten. Bij deze: de striproman verschijnt eind augustus of begin september bij De Bezige Bij. De integrale telt tweehonderd pagina's. Wie snel het rekensommetje maakt, komt uit op een dubbel aantal pagina's van de twee voorheen als losse delen verschenen albums die ook bij De Bezige Bij verschenen. Klopt, de uitgeverij besliste om het complete verhaal ineens in één bundel uit te geven.
In Wat Wij Moeten Weten volgen we de drie broers Karel (ook gekend uit Linthouts al net zo persoonlijke Jaren van de Olifant), Valère en Roger die elk hun problemen hebben. Valère en Roger drinken, zeg maar zuipen. Valère woont nog bij zijn noodlijdende "moedre" in en besteedt daardoor ook de grootste zorg aan haar. Hij maakt halfgeslaagde uitvindingen om hun leven wat makkelijker te maken. Zolang moedre naar haar dagelijkse soaps kan kijken, is 't allemaal wel. En ondertussen schrijft ze in "den boek", een samenraapsel van recepten (voor gerechten tot rattenvergif), huishoudelijke tips en heel wat meer. Dat boek bestaat echt. Zestien pagina's ervan zijn in kleur gereproduceerd als een bonus in de integrale.
We maken van de gelegenheid gebruik om al eens vooruit te blikken naar Urbanus 150 dat in oktober verschijnt. Rond het extra dubbeldikke jubileumalbum is een grote mediacampagne te verwachten. Het verhaal Urbanus Verovert de Wereld kent de volgende plotomschriving: "Ramp o ramp! De familie Urbanus dreigt nog armer te worden dan ze al waren. Er zit maar één ding op: Urbanus moet in de mijnen gaan werken om geld te verdienen. Na een paar weken is hij dat zo beu dat hij de wijde wereld intrekt en op avontuur gaat! Gelukkig staan er overal wegwijzertjes naar Het Avontuur en komt hij terecht bij... de steenkoolmijnen. Maar die zijn helemaal niet meer zoals hij ze gewend is! Voor hij het weet waant hij zich een echte Indiana Jones.
(Bron: http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts_1208.php)


Willy Linthout: Wat wij moeten weten (in De Standaard)

In de striproman Wat wij moeten weten schetst Willy Linthout een bevreemdend portret van een gezin in de marge.
Afgelopen weekend stond hierover een relatief groot artikel over in De Standaard.
Als abonnee van De Standaard of met een dagkaart kan je dit artikel nalezen via volgende link:
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120830_00276641&word=willy+linthout


Gastronomische ontmoetingsavond met Merho, Hec Leemans en Willy Linthout op 22 november 2012

"De Hotelschool van Koksijde is de school die de laatste decennia de grootste chefs heeft afgeleverd. Wilt u eens in aanwezigheid van uw favoriete striptekenaar een avondje in de watten gelegd worden door de toekomstige groten van keuken en zaal, reserveer dan zo vlug mogelijk, want de plaatsen zijn beperkt. Merho van De Kiekeboes, Willy Linthout van onder andere de Urbanus-reeks en Hec Leemans van onder andere F.C. De Kampioenen zijn die avond de gastheren."

PROGRAMMA:
Naast het uitgebreid menu met aperitief, hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, koffie, aangepaste wijnen, mag u heel wat leuke acties rond strips verwachten :
- tentoonstelling rond voeding in strips door Paul Verstappen
- ontmoeting met de tekenaars tijdens de receptie
- exclusieve menu-kaart met een tekening van de drie reeksen
- interview met de tekenaars
- videomontage
- handtekeningensessie + fotomoment
- gratis tombola
- souvenirbag

HOE INSCHRIJVEN:
- Prijs voor volwassen: 50 euro, jongeren t/m 15 jaar: 25 euro
- Mail uw aanwezigheid naar kathy@YesArtGallery.com met naam, aantal volwassenen en aantal jongeren t/m 15 jaar.
- Stort het bedrag vóór 15 november op IBAN-nummer BE13 6528 0386 3839 - BIC: HBKA BE22 Art & Finance, Capucijnenlaan 34, 8670 Koksijde.
(Bron: Stripspeciaalzaak.be)
(3 September 2012)