In deze nieuwsbrief:
- Urbanus op tournee langs culturele centra
- Urbanus trekt met tournee naar Antwerpen
- Cutting Edge zet Urbanus in de bloemetjes

Urbanus op tournee langs culturele centra

Komiek Urbanus gaat met zijn comebackshow 'Urbanus zelf' touren langs de Vlaamse culturele centra. Ook Nederland staat op zijn programma. Dat zegt hij in Het Laatste Nieuws.
Eind vorig jaar vulde de komiek al 4 keer het Sportpaleis in Antwerpen. Het succes van die shows, overtuigde Urbanus om voor het eerst in 11 jaar opnieuw langs de Vlaamse culturele centra te trekken.
Urbanus zegt in de krant dat hij zijn show tijdens de tournee nog zal verbeteren. "Eigenlijk waren die Sportpaleizen vier grote try-outs," luidt het.
De plannen voor de tournee waren ook de reden waarom de komiek de VRT geen toestemming gaf om zijn show op tv uit te zenden. Urbanus gaat tijdens de tournee nieuwe opnames maken en is van plan om van "Urbanus zelf" een dvd uit te brengen.
De tournee staat in april en loopt tot begin volgend jaar. Volgens Urbanus gaat het allerminst om een afscheidstournee.
(De Standaard 16 Februari 2012)
Alle info ivm deze tournee (incl. speeldata) via volgende link:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/foto/urbanuszelf/urbanuszelf.htm


Urbanus trekt met tournee naar Antwerpen

In de aanloop naar ‘Urbanus Zelf!’, de comebackshow met vooral oude sketches en liedjes waarmee hij in december vier keer het Sportpaleis vulde, voelde de zanger-komiek het al kriebelen om weer een tournee langs theaters en cultuurcentra te ondernemen. Die kriebels krijgen nu concreet vorm: Urbanus trekt dit voorjaar door Vlaanderen.
Jan Smeets, de boekingsagent van Urbanus, wil al kwijt dat die handvol voorstellingen een opstapje vormen naar een veel uitgebreidere tournee. “Die volgt in het najaar, van september tot mei 2013.".
‘Urbanus Zelf!’ lokte eind 2011 ruim 35.000 fans uit Vlaanderen en Nederland naar het Sportpaleis. De theatershow gaat grotendeels dezelfde zijn. De vorige theatertournee van de inmiddels 62-jarige oerkomiek dateert van rond de eeuwwisseling.
“Stress heb ik daar niet voor, integendeel. Vergeleken met het Sportpaleis is elke andere zaal als optreden in een telefooncel", lacht Urbanus zelf.
"Wel wil ik nog hooguit acht voorstellingen per maand doen, geen zestien meer zoals vroeger. Twee uur en een half op een podium gas staan geven, kruipt in de kleren. Daar moet ik even van recupereren.”
Er zijn onder meer voorstellingen gepland in Hasselt (8 en 9 juni), het Kursaal van Oostende (22 juni), Gent, Antwerpen en Geel.
(Gazet Van Antwerpen 16 Februari 2012)
Alle info ivm deze tournee (incl. speeldata) via volgende link:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/foto/urbanuszelf/urbanuszelf.htm


Cutting Edge zet Urbanus in de bloemetjes

De cultuur- en mediasite CuttingEdge.be heeft zijn tiende verjaardag gevierd tijdens de zevende editie van de Cutting Edge Awards. Onder anderen Urbanus, School Is Cool en "Rundskop" werden gelauwerd in de Vooruit in Gent. De onafhankelijke cultuur- en mediasite CuttingEdge.be heeft hoog bezoek gekregen tijdens de zevende editie van de Cutting Edge Awards. Onder anderen Urbanus, Peggy De Meyer, Hans Otten en Luc De Vos woonden het event in De Vooruit in Gent bij.
Urbanus werd gelauwerd met de Cutting Edge influence award, voor zijn indrukwekkende carrière als komiek. "Vrienden van de radio" van Studio Brussel won de award voor beste radioprogramma en in de categorie televisie mochten de makers van "Basta" (Eén) juichen. "Bloedgetuigen" van Johan de Boose werd uitgeroepen tot beste Belgische boek van het jaar. In de internationale categorieën waren er prijzen voor Michel Houellebecq (beste boek: "De kaart en het gebied"), Florence & The Machine (beste album: Ceremonials) en "The tree of life" van Terrence Malick (beste film).
De muziek op het gala werd verzorgd door Teddiedrum en Wild Flag. Cutting Edge heeft ook een nieuwe website klaargestoomd voor de tiende verjaardag.
(http://www.deredactie.be 4 Februari 2012)
(16 Februari 2012)