In deze nieuwsbrief:
- CD-verzamelaar Goe Poeier in de winkels
- Urbanus Zelf! try-out
- Uitslag Urbanus-poll


CD-verzamelaar Goe Poeier (4 CD-verzamelaar)

Naar aanleiding van Urbanus Zelf! heeft Universal Music een ultieme Urbanus-verzamelaar op de markt gebracht. En cd met liedjes: waaronder de klassiekers Hittentit, De Aarde, enz, Maar ook enkele zeldzame pareltjes zoals Mooie Johanna, Awel Mercie (dat met de huidige crisis actueler is dan in 1983), enz
Naast deze liedjes zijn er ook drie volle cd's met live materiaal, het beste van het beste door de jaren heen. Van de begin jaren tot z'n laatste optredens en ook hier moeilijk te vinden materiaal op (Ik ben zo eenzaam zonder jou, Urbanus te gast bij Will Tura).
Deze box, met meer dan 5 uur Urbanus himself op, gaat de deur uit voor nog geen 20 euro (bij Free Record Shop). Met andere woorden raadpleeg alle info over deze box via de fansite en overtuig jezelf:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/discografie/goepoeier.htm


Uitslag Urbanus-poll

Zaterdag 19 november zette het Radio 2-programma 'En nu serieus' komiek en stripheld Urbanus stevig in de kijker. Presentatoren Luk Alloo en Christel Van Dyck maakten tijdens de uitzending bekend wat de luisteraars zo grappig vinden aan Urbanus en ze praatten met speciale gasten die allemaal een link hebben met de komiek.
Op de Urbanus Zelf!-website konden luisteraars stemmen voor de beste sketch en oneliner en het leukste lied van de komiek. Luc en Christel maakten de resultaten bekend. Het 'Beste Liedje' werd 'De aarde'. Zijn 'Beste oneliner' 'Die cafbaas had al zijn stoelen buitengesmeten, ze zaten daar toch allemaal op zijn vrouw'. Zijn 'Beste sketch': 'Hell's Angels'.


Urbanus - Urbanus Zelf! - try-out Stadsschouwburg Mechelen
(7 en 8 december)

Vlaanderens bekendste komiek Urbanus is terug. En hoe? Er staan ondertussen reeds 4 shows gepland in het Antwerpse Sportpaleis eind december. Maar alvorens Urbanus het podium zal betreden, plant hij een aantal try-outs in culturele centra, waaronder in de Mechelse Stadsschouwburg.
Zoals vroeger helemaal op z'n eentje, vergast hij het publiek op absurde humor, emotie, gne en zelfvertrouwen. Hij brengt zijn bekende werk, maar ook een pak nieuwe liedjes en sketches passeren de revue.
Meer info via:
http://www.cultuurcentrummechelen.be/podium/2011-2012/urbanus-zelf
(29 November 2011)