Urbanus heeft jouw hulp nodig voor de grote Urbanus-poll!
(Een samenwerking tussen het Sportpaleis, Radio 2 en Urbanus Zelf!)

In deze nieuwsbrief:
- Urbanus heeft jouw hulp nodig!
- Oproep door Urbanus zelf
- En Nu Serieus in het teken van Urbanus Zelf!
- Wedstrijd: Ga met je vrienden naar Urbanus Zelf!
- Bekijk de officiŽle televisietrailer


Urbanus heeft jouw hulp nodig!

De humor van Urbanus is bij wijze van spreken cultureel erfgoed geworden. Het bewijs daarvan is dat Urbanus vanaf 16 december vier optredens geeft van zijn nieuwe show 'Urbanus Zelf'! Voor deze show graaft Urbanus in zijn uitgebreide humor-repertoire.
Urbanus is benieuwd naar wat jij zo grappig aan hem vindt. Welke sketch, oneliner of liedje van hem vind jij het leukst? Wat zou jij willen terugzien? In De Madammen (Radio 2) zullen komieken Wim Helsen, Bert GabriŽls, Els De Schepper, Herman Verbruggen en Henk Rijckaert tijdens de week van 14 november alvast hun favoriete Urbanus-sketches verklappen.
In diezelfde week gaat Peter Verhulst in De Topcollectie op zoek naar het verhaal achter een Urbanus-lied en krijg je onder andere het antwoord op de vraag: Wie was Gigippeke van Meulebeik?
Stemmen kan van nu tot en met vrijdag 18 november.
Breng jouw stem uit en wie weet win je wel een ticket voor ťťn van de optredens van Urbanus! (Zie verder in deze nieuwsbrief).
Op zaterdag 19 november maken Luk Alloo en Christel Van Dyck in een grote feestuitzending van En nu Serieus (Radio 2) bekend welke sketch, oneliner en Urbanus-lied het populairst is bij de grootste familie van Vlaanderen. Ook Urbanus zelf zal voor de gelegenheid zijn opwachting maken bij Luk & Christel! (Zie verder in deze nieuwsbrief)
Meer info en stemmen kan via:
http://www.radio2.be/urbanus/urbanus-heeft-jouw-hulp-nodig
en / of via:
http://www.urbanuszelf.be


Oproep door Urbanus zelf

Urbanus heeft van de week al een eerste oproep gedaan op Radio 2 om volop naar de poll te surfen en uw mening te geven. Deze oproep kan je (her)beluisteren en bekijken via hun site.
Bij het stemmen kan je bij elk item een aantal stemmen geven, je moet dus niet zelf een top 3 doorgeven, gewoon uw waardering per item. Alvast een leuk opwarmertje voor de shows in december!
Beluister (en bekijk) de oproep van Urbanus via:
http://www.radio2.be/urbanus/urbanus-heeft-jouw-hulp-nodig


1-2-3! Rikke tikke tik! Op 19 november staat En Nu Serieus in het teken van Urbanus Zelf!, de best of-showreeks van niemand minder dan... Urbanus zelf!

De fans die hem kennen van op de planken, op gravel, tv, het witte doek, WOII, grammofoonplaten, cd's, hiŽrogliefen en stripboeken kochten al massaal tickets voor de Sportpaleis-shows. Intussen zijn er al vier show van Urbanus Zelf! gepland. Urbanus komt dat succes zťlf verklaren.
Maar er is ook muziek. Vlaanderens bekendste komiek brengt zijn persoonlijke, favoriete hits. Wordt het Hittentit? Of toch maar Poesje stoei? Eťn ding is zeker, het wordt helemaal levend gespeeld op zijn gitaartje.
En er zijn ook tal van Surprise Acts en andere verrassingen. En Luk en Christel maken bekend welk liedje, welke sketch en welke one-liner de Radio 2-luisteraars het ŗllerbest vonden.
Uitstel heeft de duivel bedacht. Daarom is snel wezen de boodschap. Zowel voor Urbanus Zelf!, als voor En Nu Serieus! Niet voor Madammen met een bontjas! Slechts 60 plaatsen beschikbaar voor deze spetterende live-show (aan 10 euro / kaart).
Meer info via:
http://www.radio2.be/agenda/19-november-de-urbanus-special-van-en-nu-serieus-in-het-amerikaans-theater-1


Ga met je vrienden naar Urbanus Zelf!

Vanaf vrijdag 16 december treedt "Urbanus Zelf!" vier keer aan in het Sportpaleis. Jij kan er misschien gratis naar toe als je meespeelt via de poll-sites!
De aankondiging van de shows volstond om het Sportpaleis op enkele dagen tijd vier keer (net niet) uit te verkopen. De vele fans van onze bekendste komiek lopen te hoop voor deze 'best of'-show. Ze duimen voor een hoop grappen en grollen, en oude & nieuwe liedjes om op een plezante manier de kerstvakantie in te zetten (en voor sommigen ook de examenstress van zich af te gooien). Jij kan er misschien gratis naartoe (op donderdag 22 december) dankzij Radio 2, met een eenvoudige kwis.
Waag dus zeker je kans via:
http://www.radio2.be/artikel/ga-met-je-vrienden-naar-urbanus-zelf


Bekijk de officiŽle televisietrailer

De officiŽle televisietrailer is door het Sportpaleis online geplaatst op de Urbanus Zelf!-website, weldra ook te bekijken via de fansite!
Bekijk het filmpje alvast via:
http://www.urbanuszelf.be
(10 November 2011)