In deze nieuwsbrief:
- Nieuwe Urbanusstrip: 146. Het Pinneke Van Pinnekeshaar verschenen
- Urbanus Vertelt 8: Plankgas en Plastronneke verkrijgbaar
- Willy Linthout morgen en overmorgen op de boekenbeurs
- Wie is de populairste stripfiguur? Stem nu!
- Extra's populairste stripfiguur
- Koop 2 van jouw favoriete strips en krijg een gratis button
- Voor slechts 2 euro een Urbanusstrip
- Urbanus op iPad
- Ambassadeursbord Cesar Tripel en spaaractie info
- Karolien (MNM) kwam Urbanus tegen in de toiletten van de VRT
- 2012

Nieuwe Urbanusstrip: 146. Het Pinneke Van Pinnekeshaar verschenen

Een vreselijke ziekte teistert het politiekantoor en René en Modest kunnen hun job niet meer uitvoeren. Urbanus wordt aangesteld tot vervang-agent (met échte sheriffster van John Wayne!) en hij moet al meteen een moord oplossen: Jef Patat is dood! Of nee, toch niet, hij leeft nog een beetje. Maar iemand heeft wel geprobeerd hem te vermoorden! Heeft het iets te maken met het verdwenen pinneke van Pinnekeshaar? Of zit Jacky Plafond, met zijn verzameling ninja-barbies er voor iets tussen?
Meer info op de fansite:
http://www.urbanusfan.be/stripheld/gewone/146.htm


Urbanus Vertelt 8: Plankgas en Plastronneke verkrijgbaar

Plankgas en Plastron beleefden een hele tijd hun avonturen in hetzelfde album als Mieleke Melleke Mol. Maar ze gingen soms zo heftig tekeer dat Mieleke Melleke en Mol doodsbang werden van het gedonder en gedaver op de pagina's ernaast. Het jonge peutertrio is daarom naar een ander album gevlucht. Nu hebben Plankgas en Plastron de hele strip voor zich alleen. Ze barsten weer van energie en maken dankbaar gebruik van de vrijgekomen ruimte. Hun maffe fratsen lopen ongehinderd door over meerdere pagina's. Nu maar hopen dat het album niet ontploft.
Meer info op de fansite:
http://www.urbanusfan.be/urbanusvertelt/urbanusvertelt08.htm


Willy Linthout morgen en overmorgen op de boekenbeurs

Nog tot en met vrijdag is het boekenbeurs in Antwerpen. Willy Linthout is zowel morgen als overmorgen aanwezig op de stand van Standaard Uitgeverij (WPG UItgevers).
Donderdag 10 november 17:30u 19:00u Stand 406 WPG Uitgevers België
Donderdag 10 november 19:00u 20:00u 423 WPG Uitgevers België
Vrijrdag 11 november 13:00u 15:00u 406 WPG Uitgevers België
Meer info via:
http://www.boekenbeurs.be


Wie is de populairste stripfiguur? Stem nu!

Standaard Uitgeverij organiseert een grote stripverkiezing en is op zoek naar hun populairste stripfiguur! Uiteraard hebben Urbanus en Cesar zich als kandidaat opgegeven!
Je kan hen naar de overwinning stemmen op www.stripsvindikleuk.com. Je kan per dag max 1 maal stemmen. En bovendien zijn er super-de-luxe stripprijzen te winnen! De verkiezing loopt tem 16 december!
Momenteel staan Fanny, Lambik en Wiske in de top 3! We kunnen jullie stem dus nog wel gebruiken! Surf snel naar www.stripsvindikleuk.com en help ons aan de overwinning!
Breng nu je stem uit via:
http://www.stripsvindikleuk.com


Extra's populairste stripfiguur

Wil je jouw favoriete figuur zeker zien winnen? Geen probleem! Download de affiche van je favoriete stripfiguur via de website en hang ze aan je raam. Zo kan iedereen zien welke stripfiguur jouw favoriet is! Of laat al je vrienden op Facebook weten voor wie je stemt door de button te downloaden! Je ziet, mogelijkheden genoeg om jouw held mee naar de overwinning te helpen!
Meer info via:
http://www.stripsvindikleuk.com


Koop 2 van jouw favoriete strips en krijg een gratis button
Spaar ze allemaal met de unieke spaarkaart!

Er zijn verschillende buttons beschikbaar, naast Urbanus en Urbanus Vertelt ook van de andere 'Standaard Uitgeverij'-reeksen: Suske En Wiske, De Kiekeboes, F.C. De Kampioenen, enz
Geldig zolang de voorraad strekt bij Standaard Boekhandel, Standaard Bookshop en Fun, nog tot en met 31 december 2011.
Bekijk de advertentie in het Standaard Boekhandel magazine (laatste pagina van de folder) via:
http://www2.standaardboekhandel.be/nl/magazine


Voor slechts 2 euro een Urbanus strip bij Het Laatste Nieuws

Vanaf 10 december zullen vijf weken na elkaar een Urbanusstrip te verkrijgen zijn bij de krant Het Laatste Nieuws. Hiervoor zal de nodige reclame gemaakt worden via de pers, radio en TV.
Uiteraard komen we hier weldra op terug.


Urbanus op iPad

In de loop van 2012 wil uitgeverij WPG zo'n 150 strips te koop aanbieden op de Apple iPad. Op dit moment zijn al enkele Suske en Wiske-albums te verkrijgen. Daar zullen het komende jaar ook albums bij komen uit de reeksen De Kiekeboes, Urbanus, De Rode Ridder en FC De Kampioenen. Voor elke reeks komt er een aparte app op de iPad. Meer info in de loop van volgend jaar.


Ambassadeursbord Cesar Tripel en spaaractie info

Horeca-zaken die zich een waardige ambassadeurs tonen van de Cesar Tripel kunnen een ambassadeursbord verdienen. Kijk ernaar uit in de verschillende zaken. Zaken waar dit bord op te merken valt zijn o.a. die nu deelnemen aan de spaaractie. Deze spaaractie is nog steeds lopende, naast een balpen is ook een exclusief flesje van de Cesar Tripel te verdienen.
Bekijk het bord via:
http://www.urbanusfan.be/stripheld/cesarbier/cesaraluminiumbord.htm
Meer info over de spaaractie en de deelnemende cafés via:
http://www.cesardrinks.be


Karolien(MNM) kwam niemand minder dan Urbanus tegen in de toiletten van de VRT

Gisteren liep Karolien (MNM) niemand minder dan Urbanus tegen het lijf, ze sleurde hem even mee de studio in voor een gesprekje, beluister de twee fragmenten via:
http://www.mnm.be/shows/de-avondshow/karolien-kwam-niemand-minder-dan-urbanus-tegen-in-de-toiletten-van-de-vrt


2012

Het komende jaar komt stilaan in zicht en het zal een jaar zijn om naar uit te kijken i.v.m. de Urbanusstrip. Het 150ste album komt eraan en er staat o.a. daarom veel te gebeuren. Maar meer hierover op een later tijdstip. Eerst nog stemmen op je favoriete stripheld (tot 16 december), naar Urbanus Zelf in het Sportpaleis (vanaf 16 december), de buttons verzamelen, de speciale edities bij Het Laatste Nieuws sparen van de Urbanusstrip, enz
(9 November 2011)