In deze nieuwsbrief:
- Urbanus krijgt eigen bier
- Herkent Urbanus zijn eigen bier?
- Foto-special voorstelling Cesar Tripel
- Extra weetjes ivm de Cesar Tripel
- Nieuwe Urbanus-strip op de markt: 143. De Biervissen
- Eerste album uit nieuwe reeks Willy Linthout beschikbaar
- P interview Willy Linthout over 'Wat Wij Moeten Weten'
- Spraakmakende documentaires bij De Morgen (March Of The Penguins)

Urbanus krijgt eigen bier

Hij had al een strip, een eigen tv-serie en nog een boel gadgets meer, maar nu heeft Urbanus iets wat hem écht nauw aan het hart ligt: een persoonlijk biertje.
Cesar Tripel is het nieuwe 'Urbanusbier'. Het idee kwam van striptekenaar Willy Linthout, die goede banden had met een drankenhandel uit Lokeren."In Duitsland bestaat er al een Urbanusbier, dat niks met mij te maken heeft. Cesar verwijst naar de vader in de stripverhalen, en die drinkt al eens graag een dubbele tripel", vertelt Urbanus.
Meer info via (incl. verkooppunten):
http://www.cesardrinks.be


Herkent Urbanus zijn eigen bier?

Vanaf nu is Cesar Tripel te koop, het enige echte Urbanusbier. 'De Maandagshow' ging proeven.
Herbekijk via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/tv/cesartripel.htm


Foto-special voorstelling Cesar Tripel

Bekijk via de fansite een foto-special van de persvoorstelling.
Rechtstreeks via volgende link:
http://www.urbanusfan.be/linthout/foto/cesartripel/voorstellingcesartripel.htm


Extra weetjes ivm de Cesar Tripel

- Het bier bevat 8,5 procent alcohol.
- Zes verschillende bierviltjes
- Zes verschillende kroonkurken
- Een speciaal Cesar glas
- Een eigen etiket
- enz
- Het eerste brouwsel is al volledig de deur uit bij de brouwer, niet bij de diverse verkooppunten, het volgende brouwsel komt einde van de maand op de markt.
Bezoek de fansite de komende week om de diverse items (bierviltjes, enz) te bewonderen, vanaf maandag de eerste items online.
Niet vergeten te bezoeken:
http://www.urbanusfan.be


Nieuwe Urbanus-strip op de markt: 143. De Biervissen

Na een uit de hand gelopen Wiiverslaving, laat de familie Urbanus hun rommelige huis in Tollembeek achter en gaan ze op bezoek bij nonkel Fillemon aan zee. Daar ontdekt Cesar een vissoort die bier spuwt. Binnen de kortste keren begint hij een biervissenbrouwerij.. euh.. kwekerij en is heel Tollembeek verslaafd! Maar niet iedereen is even wild van zijn blauwe bier...
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/stripheld/gewone/143.htm


Eerste album uit nieuwe reeks Willy Linthout beschikbaar

Afgelopen week verscheen bij Oog & Blik | De Bezige 'Bij Wat Wij Moeten Weten: Solden in Griekenland', de nieuwste creatie van Willy Linthout.
In deze reeks gebruikt hij opnieuw het personage Karel Germonprez uit Jaren van de Olifant en De Leveling, twee reeksen die zijn gebaseerd op elementen uit Linthouts eigen leven. Ook in Wat Wij Moeten Weten kiest Linthout voor eenzelfde aanpak met een nog groter autobiografisch gehalte. Hij vertelt over zijn ouders, zijn broers en de rol van alcohol in het gezin.
In de reeks zal dikwijls worden gerefereerd naar een boek dat Linthouts moeder schreef met daarin recepten en tips over bijvoorbeeld wat te doen om zo vlug mogelijk te ontnuchteren, aangevuld met leerzame info als de exacte soldenperiode in Griekenland. Dit boek bestaat echt, maar het werd nooit door Linthouts moeder gebruikt.
Willy's broer Theo schrijft mee aan de stripreeks, die opnieuw in potlood wordt getekend. Er zullen vier albums met daarin telkens twee hoofdstukken verschijnen. Album 2 is hoogstwaarschijnlijk voor eind 2011, de resterende twee voor 2012.
Van het eerste album is een preview van 6 pagina's (in pdf-formaat) te downloaden via de fansite.
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/watwijmoetenweten.htm


P interview Willy Linthout over Wat Wij Moeten Weten

De tekenaar van onder andere de Urbanus-strips verwerkt jeugd, stamboom en verdriet in een opvallende graphic novel. "Er zitten veel enge dingen in ons genetisch paspoort".... is maar een stukje uit een interview met Willy Linthout dat deze week in P-Magazine staat.


Spraakmakende documentaires (March Of The Penguins zaterdag 26 maart bij De Morgen)

Iedere winter vertrekken duizenden keizerpinguïns op een ongelooflijke tocht door de meest onherbergzame streek op aarde; Antartica. Gedreven door instinct verlaten ze de veilige oceaan en marcheren deze koddige statige vogels honderden kilometers over de niets ontziende ijsvlakten van de Zuidpool. Tijdens hun wekenlange expeditie doorheen de meedogenloze weersomstandigheden hebben ze slechts een doel voor ogen; het leggen van één ei.
De Oscarwinnende bioscoophit 'March of The Penguins' is het wondermooie winterverhaal van de avontuurlijke tocht die duizenden keizerpinguïns elk jaar aanvatten om te kunnen paren.
Verteld door Urbanus.
Bij De Morgen van zaterdag 26 maart voor slechts 2 euro extra.
Meer info via:
http://www.demorgen.be/dm/nl/3464/collectie/integration/prm/frameset/collecties/spraakmakende_documentaires/docu.dhtml
(12 Maart 2011)