In deze nieuwsbrief:
- Nieuwe Urbanus-strip: 142. 'De Teerputten Van Tollembeek'
- Nieuwe reeks Willy Linthout
- Urbanus te gast bij Pauw & Witteman
- Al kwart miljoen filmfans voor Mega Mindy
- Het Allerbeste uit... De Slimste Mens Ter Wereld-DVD
- Hector-outtakes in Humo en op de fansite

Nieuwe Urbanus-strip: 142. 'De Teerputten Van Tollembeek'

Sinds gisteren ligt de nieuwste Urbanus-strip in de winkels, het 142ste album.
De Hittentitten hebben Nabuko Donosor gerepareerd! Hij is terug heel! Jammer genoeg zit zijn hoofd nu ook aan zijn lijf vast en als gewone hond ziet Urbanus hem niet meer staan. Die heeft zijn handen echter vol: zijn aartsvijand Leentje is teruggekeerd en maakt hem het leven zuur. En wanneer ze merkt dat Nabuko aan zijn lot wordt overgelaten, palmt Leentje hem helemaal in en samen smeden ze snode plannen om wraak te nemen op Urbanus.
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/stripheld/gewone/142.htm


Info nieuwe reeks Willy Linthout (Wat Wij Moeten Weten) online

De broer van de beroemde tekenaar W.L. drinkt. Het is geen voor de hand liggende keuze dat je een leven in de marge verkiest. Maar de wereld is behalve wreed ondankbaar, ook betoverend en hilarisch. Gelukkig kunnen de personages in 'Wat Wij Moeten Weten' in het geval van nood ‘den boek’ raadplegen. In dat magische naslagwerk verzamelt de moeder van de beroemde tekenaar W.L. tal van feiten en recepten. De geheime kennis verklaart zo goed als alles en vormt dan ook de gedroomde rode draad in deze fascinerende graphic novel.
Die uitersten aanvaarden, daar gaat 'Wat Wij Moeten Weten' over. Het is een tragikomisch meesterwerk dat iedereen zal aanspreken die zich afvraagt wat het leven eigenlijk voorstelt.
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/watwijmoetenweten.htm


Urbanus te gast bij Pauw & Witteman

Afgelopen vrijdag was Urbanus te gast in het Nederlandse praatprogramma Pauw & Witteman (VARA). Naar aanleiding van zijn bezoek schreef hij ook een blog.
Zowel deze blog als zijn aanwezigheid is te bewonderen via volgende link:
http://www.pauwenwittemanblog.nl/gastenblog/2011/01/17/urbanus-blogt-ik-leef-trouwens-al-jaren-met-de-donorhersens-van-een-chihuahua/


Al kwart miljoen filmfans voor Mega Mindy

De tweede film rond de fluoroze superheldin van Studio 100 is een succes: Mega Mindy en het zwarte kristal lokte in amper vier weken al ruim een kwart miljoen bioscoopbezoekers in België en Nederland.
In de film moeten Mega Mindy en Toby het opnemen tegen een boef die met het Zwarte Kristal een slechte kopie van alles en iedereen kan maken, een heel gevaarlijk wapen dus. Free Souffriau en de vaste Mega Mindy-cast kregen op de set ook het gezelschap van Urbanus, die de sultan van Zahambra vertolkt. Een derde Mega Mindy-film staat al in de steigers.
Meer info via:
http://www.megamindyfilm.be/


Het Allerbeste uit... De Slimste Mens Ter Wereld-DVD

Deze week bij Humo, voor slechts 2,50 euro extra: Het Allerbeste uit... De Slimste Mens Ter Wereld-DVD.
Met hierop o.a. het legendarische moment waarbij juryleden Frank Focketyn en Urbanus tijdens een dans- en zangintermezzo de jurytafel omver kieperde.


Hector-outtakes in Humo en op de fansite

Vorige week verschenen in Humo enkele outtakes van Hector, deze gags uit de rubriek Cinema Rapido zijn ook op de fansite te bewonderen.
Bekijk deze gags via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/tekeningen/hectorouttakes.htm
(20 Januari 2011)