In deze Nieuwsbrief:
- Zaterdag = Urbanusdag
- Beluister Urbanus bij De Madammen
- Stripnieuws
- Perbericht Urbanus Vobiscum (Sportpaleis)
- Win toffe Urbanus-prijzen (o.a. VIP-Vobiscum)
- Site Van Het Jaar

Zaterdag = Urbanusdag

Radio 2 brengt hulde aan één van onze belangrijkste komieken. Naar aanleiding van zijn nieuwe album 'Urbanus Vobiscum' zetten ze hem een hele dag in het zonnetje.

08.00 ­ 10.00 uur: Niets Is Zeker
Flip Kowlier is één van de muzikale vrienden van Urbanus. Hij brengt bij Cathérine Vandoorne en Peter Verhulst zijn versie van 'De Belastingcontroleur'. Flip Kowlier vertaalde deze bittere, ironische ode aan de tollenaar van Tollembeek in het Izegems.
Eigenzinnigheid slaat hier de maat, Izegemse olie drijft boven. Zaterdag live te horen tijdens Niets is Zeker.

10.00 ­ 11.00 uur: De Raadkamer
Tussen 10 en 11 uur is Urbanus te gast bij Geena Lisa en haar raadsleden. Samen met Vanessa Vanhove, Sven Eeckman en An Nelissen gaat hij op zoek naar de beste verleidingstruuks. En na de grote petitie voor het behoud van België bedenken ze andere 'goede doelen' waarvoor nog een petitie moet worden georganiseerd. En het wordt helemaal te gek wanneer Urbanus nieuwe reclamespots probeert te bedenken.

13.00 ­ 17.00 uur: Zig Zag
In Zig Zag krijg je een selectie uit 'Urbanus Vobiscum'. En wie kan die parels beter inleiden dan Urbanus zelf? Ze doken in hun archief bij Radio 2 op zoek naar de sketches waarmee Urbanus zijn liedjes vroeger inleidde. Hoe zijn volgens Urbanus 'chips' ontstaan?
Waarom bracht hij 'Hittentit' mee uit Genève?
Welke avonturen maakte Urbanus mee bij de paters? En hoe hilarisch is z¹n protest tegen madammen met een bontjas?
Wie zaterdag luistert maakt ook kans op een exclusief VIP-arrangement voor het 'Urbanus Vobiscum'-concert in het SportpaleisŠOf een verzameling van 50 Urbanusstrips... Of het volledige archiefmateriaal van Urbanus op CD. (Zie verder in deze mail)
Meer info via:
http://www.radio2.be


Herbeluister Urbanus bij De Madammen

Op 6 november was Urbanus te gast bij De Madammen op Radio 2, het interview is nu ook online te beluisteren.
Meer info:
http://radio2.be/demadammen/madammen_artikeldetail.cfm?artikelid=435


Stripnieuws

De nieuwe folder van Standaard Uitgeverij is uit (Voorjaar 2008), met daarin info over de verschillende reeksen van Willy Linthout en/of Urbanus. Info (incl. covers) van volgende reeksen: 'Urbanus', 'Mieleke Melleke Mol' en 'Plankgas en Plastronneke' en 'Het Laatste Station'.
Al deze info is nu terug te vinden op de fansite!
http://www.urbanusfan.be


Urbanus Vobiscum (Sportpaleis) persbericht

Urbanus Vobiscum ­ 100 jaar Urbanus
Sportpaleis, vrijdag 14 december om 20.30 uur
Een productie van PSE-Belgium i.s.m. Jean Blaute

Sinds 6 november kunt u met de cd ³Urbanus Vobiscum² genieten van Vlaamse artiesten die een hulde brengen aan Vlaanderens bekendste komiek. De belangstelling voor deze cd is enorm: vorige week kwam hij binnen op de 16de plaats in de Ultratop en deze week stoot hij door naar de 3de plaats in de lijst van best verkopende cd¹s. Bijna alle artiesten die hun medewerking verleenden aan het album zullen ook aanwezig zijn op het grootse huldeconcert op vrijdag 14 december in het Sportpaleis. Die avond vertolken Bart Peeters, De Mens, De Nieuwe Snaar, Fixkes, Flip Kowlier, Jan Dewilde, K3, Nathalie Delcroix en Jorunn Bauweraerts van Laïs, Roland, Sarah Bettens, Stijn Meuris en Wim Opbrouck live het nummer dat ze ook voor de cd hebben ingezongen. Een aantal onder hen zal ook nog een ander Urbanusnummer onder handen nemen. Producent Jean Blaute slaagde erin om voor dit hommageconcert ook The Three Nickxons feat. Foxy te strikken, u wellicht nog onbekend maar straks ongetwijfeld legendarisch nadat ze het Sportpaleis plat hebben gespeeld met hun Urbanuscover. Van de gevierde zelf is inmiddels vernomen dat hij zich in het fitness- en wellnesscentrum van Tollembeek aan het opwarmen is om straks in topvorm acte de présence te kunnen geven met zijn liedjes en tal van sketches. Van de 12.500 beschikbare kaartjes zijn er al meer dan 10.500 verkocht. Het bordje 'uitverkocht' ligt al klaar en zal heel binnenkort worden buitengehangen. Kaarten kosten 25, 30, 35 en 45 euro.
Meer info:
http://www.sportpaleis.be/nl/kalender/58


Win toffe Urbanus-prijzen

In Zig Zag (Radio 2) krijg je een selectie uit 'Urbanus Vobiscum'. En wie kan die parels beter inleiden dan Urbanus zelf? We doken in ons archief op zoek naar de sketches waarmee Urbanus zijn liedjes vroeger inleidde.
Hoe zijn volgens Urbanus 'chips' ontstaan?
Waarom bracht hij 'Hittentit' mee uit Genève?
Welke avonturen maakte Urbanus mee bij de paters?
En hoe hilarisch is z¹n protest tegen madammen met een bontjas?
Wie zaterdag luistert maakt ook kans op een exclusief VIP-arrangement voor het 'Urbanus Vobiscum'-concert in het Sportpaleis of een verzameling van 50 Urbanusstrips... Of het volledige archiefmateriaal van Urbanus op CD.
En exclusief op radio2.be kun je nu alvast meespelen!
Klik hieronder en luister zeker ook zaterdagnamiddag!
http://radio2.be/detailpagina.cfm?id=14794=zigzag


Site Van Het Jaar

Nog tot 28 november kan u voor de fansite stemmen om van deze de 'fansite van het jaar' te maken. Clickx heeft de fansite tot één van de beste tien gekozen en nu is het aan de lezers, surfers om hun stem te laten horen.
Site is terug te vinden in de laatste rubriek (Fansites), meer info:
http://www.sitevanhetjaar.be
(23 November 2007)