In deze nieuwsbrief:
- Urbanus brengt je thuis een bezoekje (ebay veiling)
- Urbanus en Greyhounds In Nood
- Urbanus Vertelt 1 (met of zonder Urbanus Vertelt-dvd) (in de winkels)
- Urbanus: 131. Het Onbestaande Avontuur (in de winkels)
- Urbanus Valt In Herhaling (Luxe bundeling album 1 + 131) (in de winkels)
- Film Niko (En De Vliegende Brigade)
- Urbanus op ZoomIn (Niko)
- Urbanus op Focus (Week Van De Friet)
- Dit is mijn huis: Urbanus


Urbanus brengt je thuis een bezoekje (ebay veiling)

"Kinderen in de Wereld" organiseert een veiling waarbij je kan bieden op een arrangement met Urbanus! Met veel plezier wil Urbanus op bezoek gaan bij de hoogste bieder thuis. Voor 8 personen zal hij een lekkere confituurtaart bakken en enkele plezante nummers brengen.
Deze veiling wordt georganiseerd door & voor “Kinderen in de Wereld”, dat verschillende projecten voor (wees)kinderen in de wereld financieel ondersteunt. De opbrengst van deze veiling gaat integraal naar “Kinderen in de Wereld”.
Meer informatie vind je op www.kinderenindewereld.be
De veiling start op woensdagmiddag 10 december 2008 en loopt tot vrijdagmiddag 19 december 2008. Hou nauwlettend het einduur in het oog. Dat is voor elk arrangement anders…
Link naar ebay:
www.ebay.be


Urbanus en Greyhounds In Nood

Voor wie naast de ebay veiling grijpt, kan nog altijd een kalender kopen van Greyhounds in Nood Belgium om zo een goed doel te steunen.
Voor 2009 verzamelde Greyhounds in Nood Belgium bekende sterren, die voor de lens van fotograaf Eric De Meyer poseren met geadopteerde windhonden. Prijs van deze prachtige kalender: slechts 10 euro. Bezoek de site van Greyhounds in Nood voor de verkooppunten in uw buurt!
Greyhounds In Nood:
http://www.greyhoundsinnood.be


Urbanus Vertelt 1 (in de winkels)

Tot midden 2008 verschenen de avontuurlijke gags van 'Plankgas en Plastronneke' en 'Mieleke Melleke Mol' altijd in afzonderlijke albums. Sinds 10 december 2008 is dit anders! De fratsen van de 5 grappige figuurtjes zitten sindsdien in 1 album onder de titel 'Urbanus Vertelt'.
In het eerste 'Urbanus Vertelt'-album staan afwisselend 18 gags van 'Plankgas en Plastronneke' en 18 gags van 'Mieleke Melleke Mol'. Het gaat telkens om gags die nog nooit eerder verschenen zijn.
Dit eerste album is verkrijgbaar met extra dvd (met alle 20 filmpjes die Urbanus voor Ketnet heeft gemaakt met deze figuurtjes).
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/urbanusvertelt/urbanusvertelt01.htm


Urbanus: 131. Het Onbestaande Avontuur (in de winkels)

Na zijn botsing met de timetravelbetonmolen in het album De Slungel Van De Jungle (Urbanus 130), komt Urbanus in 1983 terecht. Daar moet hij zijn eerste avontuur, Het Fritkotmysterie, opnieuw beleven om zo de Urbanus-boekjes beroemd te maken. Maar dat is buiten Klara Kribbel gerekend, een succesauteur uit 1983 die alleen maar brave kinderboekjes schrijft. Zij heeft in een toekomstvoorspelling gezien dat Urbanus een superpopulaire stripfiguur zal worden en daar wil ze nu een stokje voorsteken. Als officieel controleur van pedagogische verantwoorde boekjes ziet ze er streng op toe dat er geen platvloersheid, dialect, seks en geweld in de Urbanusavonturen voorkomt...
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/stripheld/gewone/131.htm


Urbanus Valt In Herhaling (Luxe bundeling album 1 + 131) (in de winkels)

In album 131 (Het Onbestaande Avontuur) moet Urbanus zijn allereerste avontuur, Het Fritkotmysterie, opnieuw beleven. In deze luxe ter ere van 25 jaar Urbanus maken we de cirkel rond, met een bundeling op groot formaat (26 x 34 cm) van album 1 en album 131. Ideaal dus om de twee avonturen eens grondig met elkaar te vergelijken.
Voor de gelegenheid dompelde tekenaar Willy Linthout zich nog eens helemaal onder in de oorspronkelijke tekenstijl van de Urbanusstrips, een echte uitdaging en een perfecte afsluiter voor dit jubileumjaar!
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/stripheld/luxe/luxe131.htm


Niko (En De Vliegende Brigade)

Nu zondag gaat Niko (En De Vliegende Brigade) in premiere (Metropolis, Antwerpen), vanaf woensdag in gans Vlaanderen in de zalen.
Het rendierjongetje Niko wordt opgevoed door zijn moeder en 'stiefvader' (een eekhoorn / stem door Urbanus). Niko's moeder vertelt hem dat zijn vader bij Santas Flying Forces zit, de elite groep van vliegende rendieren, die de slee van de Kerstman trekken. Met dit eervolle werk heeft hij alleen geen tijd om bij zijn gezin te zijn. Niko wil ook leren vliegen. Als hij door een stommiteit de hele groep rendieren in gevaar heeft gebracht, besluit hij hen te verlaten, en gaat hij op zoek naar zijn vader. Een gevaarlijke tocht, want de wolven liggen op de loer.
De radioreclame en meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/dvd/niko.htm


Urbanus op ZoomIn (Niko)

TVBrussel heeft al een reportage gemaakt over Niko (En De Vliegende Brigade), te bekijken via ZoomIn.
Bekijk de reportage via:
http://www.zoomin.tv/


Urbanus op Focus (Week Van De Friet)

Bij Focus (regionale tv) hadden ze aandacht voor de persvoorstelling van 'De Week Van De Friet'. Voorstelling was in Brugge en de reportage kan je herbekijken via:
http://www.rnews.be


Dit is mijn huis: Urbanus

Dit is mijn huis (StuBru) was een ganse tijd terug te gast bij Urbanus. Ook Dirk Stallaert was hierbij aanwezig.
Het programma kan je herbeluisteren via de website van Studio Brussel http://www.stubru.be
(Info afkomstig uit de nieuwsbrief van Dirk Stallaert - www.dirkstallaert.be(12 December 2008)