In deze nieuwsbrief:
- Urbanus ontwerpt frietvork voor Week van de Friet
- Extra Frietvorken info
- Urbanus goed voor 4 x Goud!!! (Urbanus 4 DVD Verzamelbox)
- Stripbeurs Gent (7 december)
- Urbanus bakt taart bij u thuis (ebay veiling vanaf 10 december)
- Willy Linthout signeert in Beveren-Waas (14 december)

Urbanus ontwerpt frietvork voor Week van de Friet

Tijdens de achtste Week van de Friet staat de frietvork centraal. Speciaal voor de achtste editie mochten enkele bekende Vlamingen een frietvork ontwerpen. Het vorkje van komiek Urbanus zal van 1 tot 7 december via de frituren worden verspreid. Andere bekende Vlamingen die hun creativiteit botvierden op een frietvorkje zijn Helmut Lotti, Nicky Vankets, Roos Van Acker, Lindsay Pfaff, Hilde De Baerdemaeker, Veerle Dobbelaere, Herr Seele en Henk Van Cauwenbergh. Vorig jaar bezocht 48 procent van de Vlamingen tussen 15 en 65 jaar in de Week van de Friet een frituur. Volgens onderzoek van InSites Consulting bezoekt 18 procent van de Vlamingen tussen 15 en 65 jaar wekelijks een frituur en 55 procent minstens ťťn keer per maand. Het aantal bezoeken neemt af naarmate mensen ouder worden. De Week van de Friet is een gezamenlijk initiatief van de VLAM en de Vlaamse frituristen en aardappelschilbedrijven. De campagne werd in 2000 voor het eerst georganiseerd om het frietverbruik te onder houden en stimuleren. De campagne moet ook de aardappelafzet stimuleren.
(Bron: Belga)


Extra Frietvorken info

Ook enkele andere Bekende Vlamingen hebben Frietvorken ontwerpen, deze staan nu op ebay te koop voor het goede doel. Een link is terug te vinden op de officiŽle site:
http://www.weekvandefriet.be/

De ontwerpen door Urbanus zijn terug te vinden op de fansite:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/urbanus/weekvandefriet/frietvork.htm


Urbanus goed voor 4 x Goud!!! (Urbanus 4 DVD Verzamelbox)

Op woensdag 3 december wordt Vlaamse pretpaus Urbanus tijdens een leuk mini-event in de bloemetjes gezet voor zijn onvolprezen bijdrage aan de Bruto Nationale Pret, en de viervoudige gouden status van een belangrijk deel van zijn oeuvre op dvd.
Dat werk verschijnt daags nadien tevens gebundeld in een 4 DVD Verzamelbox. Het event geldt dus ook als officiŽle persvoorstelling. Om het 4-aspect van de "viering" te benadrukken, krijgt Urbanus van collega's uit de (vier) artistieke branches waarin hij actief is of was, een speciaal aandenken, alsook de eerste officiŽle Urbanus-box.
Meer info over deze verzamelbox nu al via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/urbanus/dvd/urbanusde4dvdverzamelbox.htm


Stripbeurs Gent

Voor diegene die nog niet overtuigd zijn om naar de Gentse Stripbeurs te gaan nog een extra weetje. Er verschijnt zoals elk jaar een uniek item, dat als verrassing te koop wordt aangeboden. We mogen van de organistie jullie al meedelen dat het dit jaar een bundeling is van de wijnetiketten die stripspeciaalzaak Pierke op de markt heeft gebracht in de loop der jaren.
Meer info via de fansite:
http://www.urbanusfan.be/stripheld/merchandising/posters/gent2008.htm


Urbanus bakt taart bij u thuis

Urbanus gaat zichzelf veilen op eBay. De hoogste bieder mag de komiek in zijn keuken verwachten, waar hij een confituurtaart zal bereiden. Nadien maakt Urbanus een tekening en geeft hij enkele liedjes ten beste. De opbrengst van de veiling, die loopt van 10 tot 19 december, gaat naar de bouw van een kleinschalig ziekenhuis in Congo.
Als hierover nog meer info verschijnt dan verneemt u het zeker via de nieuwsbrief.


Willy Linthout signeer in Beveren-Waas

Op 13 december is er de opening van 'Het Gebroken Zwaard', een stripspeciaalzaak in Beveren-Waas, Willy Linthout zal bij deze gelegenheid signeren.
Meer info via:
http://www.roderidder.be/index_news.php?go=view&year=2008&news=1513
(1 December 2008)