In deze nieuwsbrief:
- Interview Willy Linthout in Stripsgids van oktober / november
- Urbanus in de kijker op de Boekenbeurs
- Signeersessies Boekenbeurs
- Urbanus is peter van de Week van de Friet
- Lancering nieuwe site www.standaarduitgeverij.be

Interview Linthout in Stripsgids van oktober / november

In de huidige Stripgids (Oktober / November) staat een lang interview met Willy Linthout (8 bladzijden!) dat hoofdzakelijk gaat over Het Jaar Van De Olifant.
Voor de rest vinden we er ook nog (zoals steeds) een gag van Plankgas en Plastronneke en diverse andere stripweetjes in terug.
Stripgids is o.a. gratis beschikbaar voor de bezoekers van de openbare bibliotheken van de provincie Antwerpen.
Meer info via: http://www.stripturnhout.be


Urbanus in de kijker op de Boekenbeurs

De Urbanus-strips vieren hun 25-jarig bestaan. Daarom zetten we de stripreeks extra in de kijker op de Boekenbeurs die loopt van 31 oktober tot en met 11 november in Antwerp Expo.
Er zal een Urbanus-hoekje ingericht worden waar je zowat alle Urbanus-strips kan terugvinden. Je kan ook een uniek Urbanus-meubel vol strips winnen als je het wedstrijdformulier invult.
Op zaterdag 1 november van 15u tot 17u en op zaterdag 8 november van 11u tot 13u komen Urbanus en Willy Linthout signeren op de stand van Standaard Uitgeverij in Hal 4!
(Bron nieuwsbrief: http://www.urbanusstrip.be)


Signeersessies Urbanus, Willy Linthout, Dirk Stallaert, Jan Bosschaert en Erik Wielaert op de boekenbeurs

We vermelden telkens voor welke reeks ze signeren, uitgeverij (incl. stand) en uiteraard dag en uur.

Zaterdag 1 november 2008
Dirk Stallaert (Mieleke Melleke Mol + Plankgas en Plastronneke)
Standaard Uitgeverij (Stand 404)
11:00 tot 13:00

Zaterdag 1 november 2008
Willy Linthout (Het Jaar Van De Olifant)
Pinceel (Bries) (Stand 115)
13:00 tot 14:30

Zaterdag 1 november 2008
Urbanus en Willy Linthout (Urbanus)
Standaard Uitgeverij (Stand 404)
15:00 tot 17:00

Zondag 2 november 2008
Jan Bosschaert (Sam)
Standaard Uitgeverij (Stand 404)
15:00 tot 18:00

Zaterdag 4 november 2008
Dirk Stallaert (Nero + Nero-wafelenbak)
Standaard Uitgeverij (Stand 404)
20:00 tot 22:00

Donderdag 6 november 2008
Urbanus en Jan Bosschaert (De Geverniste Vernepelingskes)
Standaard Uitgeverij (Stand 404)
18:00 tot 20:00

Donderdag 6 november 2008
Urbanus en Jan Bosschaert (De Geverniste Vernepelingskes)
De Vrije Pers (Chť) (Stand 1021)
20:00 tot 22:00

Zaterdag 8 november 2008
Urbanus en Willy Linthout (Urbanus)
Standaard Uitgeverij (Stand 404)
11:00 tot 13:00

Zaterdag 8 november 2008
Erik Wielaert en Willy Linthout (Het Laatste Station)
Standaard Uitgeverij (Stand 404)
11:00 tot 13:00

Zaterdag 8 november 2008
Urbanus en Dirk Stallaert (Mieleke Melleke Mol + Plankgas en Plastronneke)
Standaard Uitgeverij (Stand 404)
15:00 tot 17:00

Alle info afkomstig van http://www.boekenbeurs.be, meer info over dit evenement op hun site.


Urbanus is peter van de Week van de Friet

De Week van de Friet loopt van maandag 1 tot zondag 7 december. Het initiatief van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) is een samenwerking met de Vlaamse frituristen en de aardappelschilbedrijven.De campagne van 2008 is opgebouwd rond de frietvork en Urbanus is peter van de actie. Voor de negende keer op rij wordt begin december de frituur en de friet in het bijzonder in de kijker geplaatst.
Het VLAM kondigt de Week van de Friet aan bij het grote publiek via radiospots op Donna en Studio Brussel. Die moeten de luisteraars verleiden tot een bezoek aan de frituur. Dit jaar is de campagne opgebouwd rond de frietvork. Urbanus heeft als peter van de actie zelf een eigen frietvork ontworpen.
Naast Urbanus hebben ook andere BV's zich geŽngageerd voor een frietvorkontwerp, onder hen Helmut Lotti, Roos Van Acker, Evy Gruyaert en Hilde De Baerdemaeker. Hun ontwerpen worden naast dat van Urbanus op groot formaat uitgewerkt en geveild ten voordele van de Cliniclowns.
(Bron: Belga)


Lancering nieuwe site www.standaarduitgeverij.be

Al bijna een eeuw lang is Standaard Uitgeverij, samen met de fondsen Manteau en Meulenhoff | Manteau een monument in de boekenwereld. Vandaag is Standaard Uitgeverij uitgegroeid tot de grootste uitgeverij in het Nederlandse taalgebied. Ons ruime gamma bestrijkt thrillers, romans, reisboeken, kookboeken, kinder- en jeugdboeken, strips, non-fictie, multimedia en nog zoveel meer. Ook op literair vlak laten Standaard Uitgeverij en haar fondsen van zich horen, niet in het minst door het kwalitatief sterke fonds Meulenhoff | Manteau. Naast de vele nominaties die onze verschillende fondsen dit jaar behaalden, wonnen we bovendien enkele van de belangrijkste literaire prijzen, zoals de Gouden Uil, de Debuutprijs en de prijs van de Kinder- en Jeugdjury.
Standaard Uitgeverij, Manteau en Meulenhoff | Manteau vinden het belangrijk om met een frisse blik de toekomst in te gaan, om hun lezers zo een uitgebreid en boeiend gamma aan producten aan te bieden via diverse mediakanalen. Op 31 oktober gaat onze vernieuwde website www.standaarduitgeverij.be online. Op deze site zal een maximum aan actuele informatie staan over onze boeken, auteurs, commerciŽle en promotionele acties. Het is een plek waar de lezer kennis kan maken met boeken, ze tevens meteen online kan bestellen of een overzicht vindt van de boekhandels bij hem/haar in de buurt. De overzichtelijke structuur zorgt ervoor dat de lezer snel zal vinden wat hij of zij zoekt.
Om de lancering van www.standaarduitgeverij.be in te zetten loopt er tijdens de Boekenbeurs, van 31 oktober tot en met 11 november, een grote wedstrijd. Gedurende twaalf dagen geeft Standaard Uitgeverij elke dag een boekenpakket weg, en wie zich inschrijft op een van de verschillende e-zines maakt kans op een jaar lang gratis boeken!
Deze wedstrijd is nog maar het begin! Tot het einde van het jaar zullen er tal van prijzen gewonnen kunnen worden op www.standaarduitgeverij.be, want vanaf 17 november kunnen bezoekers zes weken lang een themabox vol boeken winnen! De ene week verwennen wij onze lezers met onze culinaire hoogstandjes, de andere week met onze bloedstollende thrillers. Zes weken lang komen de populairste boekengenres aan bod! Voor elke lezer wat wils!
U leest het al: surf snel naar www.standaarduitgeverij.be voor uren lees-en surfplezier.
(Bron: persmededeling Standaard Uitgeverij)
(31 Oktober 2008)